Zooey Deschanel zingt

Daar zijn we weer met een zingende actrice (en een gast optreden van een acteur).
Als actrice Zooey Deschanel niet voor de camera staat, dan staat ze wel achter de microfoon. Sterker nog ze is een, niet geheel onverdienstelijke, singer/songwriter. Naast haar carierre als actrice vormt ze sinds 2006 samen met M. Ward het indie-folkduo She & him.

She & Him hebben vijf albums uitgebracht, waaronder een kerst- en een American Classics album. Na het uitbrengen van hun tweede album in 2010 volgde een heuse toer door Amerika waar ook het prestigieuze festival South by Southwest (SXSW)  werd vereerd met een optreden. Daarna volgde een tour door Europa.

In de film Elf uit 2004 kon Zooey haar musicale talenten ten toon spreiden.

Zooey is vooral bekend uit de indie-klassieker (500) Days of Summer waarin ze samen met Joseph Gordon-Levitt een jong liefdeskoppel speelt. Deze film wordt ook wel een anti-romantic comedy genoemd, omdat het een relatie in omgekeerde volgorde laat zien. Het begint dat het stel uit elkaar gaat en eindigt waar ze beginnen.
In 2001 speelde ze ook al samen met Joseph Gordon Levitt in de drama film Manic. Deze film is in de Dogma 95 stijl gemaakt en gaat over een groep moeilijke tieners. De film speelt zich volledig af op een psychiatrische afdeling. Dat Zooey en Joseph Gordon-Levitt ook musicaal een klik hebben laat deze “home video” zien. Hierin zie je Zooey op haar geliefde ukelele spelen.

Share

3 gedachtes over “Zooey Deschanel zingt

  1. Zooey vind ik een leuke actrice met een aardig geluid. Ik heb een paar liedjes van haar. Ze zingt overigens ook in de film Yes Man, al zijn de nummers grappig bedoeld.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.