Isabelle Huppert zingt

Isabelle Huppert

Ok, komen we weer aan met Isabelle Huppert! Ja wij zijn fan. Groot fan. Maar dit keer gaan we het niet over haar acteertalent hebben. Die staat gewoon buiten kijf. Dat ze naast briljant acteren ook kon zingen kwam voor ons toch wel als een verrassing. Oké, oké, ze heeft misschien niet de zuiverste zangstem van deze wereld, maar een beetje hees vinden wij altijd wel prettig.

Souvenir

In Souvenir speelt Isabelle Huppert Liliane, een vleesverwerkster die in het verleden een hit had op het Songfestival. En hoewel ze al heel lang niet meer zingt, zorgt de nieuwe jonge en aantrekkelijk medewerker Jean ervoor dat ze toch weer gaat zingen.

Als eerste doet ze dat in de lokale boksclub, waar ze haar hit van het Songfestival ten gehore brengt. Ingetogen en typisch een Songfestivalnummer zoals ze die vroeger nog maakten. Later, wanneer ze besluit weer op te gaan treden, zingt ze dit nummer ook. Hedendaags maken ze dat soort nummers niet meer, want tegenwoordig lijkt het meer om de performance te gaan dan om de muziek zelf. Als ze eenmaal heeft besloten weer een gok te wagen om op het Songfestival te komen, zingt ze ook nog een ander nummer. Oordeel zelf maar of Isabelle Huppert kan zingen?

Share

3 gedachtes over “Isabelle Huppert zingt

  1. Blij om op het internet medeliefhebbers van Isabelle Huppert te vinden!

    Gisteren zag ik nog Happy end van Michael Haneke met haar in één van de hoofdrollen en de film was zeker de moeite.

    Wisten jullie dat Souvenir niet de eerste film is waarin Huppert zingt? Ze zingt ook een nummer in de halve musical Huit femmes van François Ozon (mijn favoriete Franse film van mijn favoriete regisseur, mét zowat alle bekende Franse actrices van dat moment).

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.