Box 21

recensie Box 21

De thriller en dramaserie Box 21 gaat over de Roemeense Lidia, die onder valse voorwendselen naar Zweden wordt gelokt. Eenmaal daar, moet ze de prostitutie in. Lidia komt in opstand! Wat wij van Box 21 vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Lidia is een hardwerkende ober in Roemenië. Een man, die haar vriend wordt, wint haar vertrouwen en lokt haar onder valse voorwenselen naar Zweden. Daar kan ze nog meer geld verdienen al ober, zegt hij. Niets is minder waar, want eenmaal in Zweden belandt ze in de gedwongen prostitutie. Lidia is alleen een opstandeling en gaat de strijd aan. Agent Ewert heeft ondertussen ook een persoonlijke missie, namelijk Jochum Lang achter de tralies krijgen. Alles staat in ieder geval in verband met box 21, op het treinstation van Stockholm.

Ons eindoordeel?

Box 21 is een boekverfilming van het gelijknamige boek van ex-misdaadjournalist Anders Roslund en ex-crimineel en oprichter van een non-profitorganisatie die ex-gevangenen Börge Hellström. De kennis die de mannen hadden is dus gebruikt in deze serie. En gelukkig is het een serie geworden en geen film, want een film was veel te kort geweest.

De serie is heel erg toegankelijk. Zelfs zo toegankelijk dat vaak de diepgang wel ontbreekt. De keuze is gemaakt om te gaan voor de spanning en de inhoud wat meer los te laten. Bij Scandinavische series zijn we dat niet altijd gewend. Neemt niet weg dat het een spannende serie is, want dat is hij zeker. Het nadeel van de inhoud loslaten, is dat wij al redelijk snel doorhadden wie de grote baas was. Daar zijn wij dan ook wel echt expert in, dus dat zegt niets. Ook opvallend vonden wij dat er in de zes afleveringen die de serie duurt, toch voor twee verhaallijnen is gekozen, die wel raakvlakken hebben. Dat komt de serie ten goede, want anders kijk je teveel naar hetzelfde.

Box 21 is een erg toegankelijk serie die het meer van de spanning moet hebben dan van de inhoud. En wie weet zit er zelfs een vervolg in!

Regie: Mani Maserrat
Cast: Alexandra Sarbei | IIlinca Neacșu | Joakim Sällquist | Leonard Terfelt
Speelduur: 1 seizoen (6 x 45 minuten)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.