Zurich

recensie Zurich

De dramafilm Zurich gaat over Nina. Zij wil haar verleden vergeten en vlucht daarom al liftend door Zwitserland. Daar zingt ze ze veel, want dat is haar passie. Dan wordt ze verliefd, maar of dat stand houdt? Wat wij van Zurich vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Nina (Wende Snijders) heeft in het verleden dingen meegemaakt die ze liever wil vergeten. Haar vriend – met wie ze een kind had – is namelijk overleden en bleek ook nog eens een tweede gezin te hebben. Ze reist door Zwitserland (denken we, want Zurich is de titel) van café naar café om op te treden. Muziek is dan ook zo een beetje het enige dat haar nog op de been houdt. Ze komt bij die café door met truckers mee te liften. Als ze eindelijk iemand tegenkomt waar ze weer verliefd op wordt en vertrouwen in krijgt, gaat het toch mis. Hoe mis?

Ons eindoordeel?

De rol van Nina in Zurich is speciaal voor Wende Snijders geschreven. Aangezien ze van oorsprong een zangeres is, zal het jullie waarschijnlijk niet verbazen dat ze alles in de film zelf zingt. En die muziek is meer dan de moeite waard.

Eigenlijk vonden wij dit maar een redelijk vage film. We zeggen het verkeerd, hij boeide ons gewoon niet genoeg. Het verhaal is overigens wel mooi, net als het acteerwerk. De uitwerking was dus helaas nog niet helemaal geslaagd voor ons. Ligt dat aan de film? Wij denken van niet, aangezien wij er niet helemaal bij waren toen we de film keken. Misschien maar eens een tweede kans geven vanavond.

Zurich is een film die wij op het verkeerde moment keken en waarschijnlijk daardoor wat vaag vonden. Het acteerwerk is top, net als de muziek en het verhaal zelf. Snel nog maar een tweede kijkbeurt geven dus.

Regie: Sacha Polak
Cast: Wende Snijders | Sascha Alexander Gersak | Barry Atsma
Speelduur: 89 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.