Zama

recensie Zama

De dramafilm Zama gaat over een gezant van de Spaanse koning in het latere Paraguay. Hij wacht op een overplaatsing naar Argentinië, maar hoort maar niets. Wat wij van de boekverfilming Zama vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Don Diego de Zama is de gezant van de Spaanse koning in het latere Paraguay. Vrouw en kinderen heeft al een tijdlang niet gezien en ook van het koningshuis komt maar geen nieuws. Zouden ze hem vergeten zijn? Want hij wil maar al te graag een overplaatsing naar Argentinië. Langzaam aan gaat het dan ook bergafwaarts met hem.

Ons eindoordeel?

Zama neemt je mee op reis naar het onbekende. Het onbekende op meerdere vlakken. Naast dat wij niet veel wisten over het vroegere Paraguay, is de film zelf ook haast experimenteel. Misschien zelfs wat zweverig. Wat is echt en wat niet? Het is dan ook goed opletten, want dat loopt geregeld door elkaar. Overigens ontbreekt er soms ook gewoon wat achtergrondinformatie, die je als kijker zelf moet invullen. Toch doet dat alles geen afbreuk aan de film. Het maakt hem juist sterker. Zama is haast poëtisch, waarbij we het camerawerk ook nog willen benoemen. Fraaie shots.

Regie: Lucrecia Martel
Cast: Daniel Gimenez Cacho | Lola Dueñas | Mariana Nunes
Speelduur: 120 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.