Your Name

recensie Your Name

De animatie-/dramafilm Your Name gaat over de tieners Matsuha en Taki, die ’s nachts regelmatig wisselen van lichaam. Dat alles door een meteorietregen. Wat wij van Your Name vinden ,lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Matsuha is een dorpsmeisje en Taki een stadsjongen. Ze leven ver van elkaar af, maar na een meteorietregen, worden ze na een nachtje slapen regelmatig wakker in elkaars lichaam. Op het begin is dat wennen, maar naar verloop van tijd communiceren ze zelfs met elkaar via achtergelaten telefoonberichten. Zullen ze elkaar na de meteorietregen überhaupt nog zien?

Ons eindoordeel?

Studio Ghibli is toch wel de koning van de animatiefilm, maar Your Name (niet van Studio Ghibli) is de bestverkopende animatiefilm allertijden. En wat is dat terecht zeg. Een prachtige, lieve en bij tijden ook emotionele film met een scenario waar je je vingers bij kunt aflikken. Eigenlijk is Your Name gewoon een mindfucker. Subtiele hints maken al dingen misschien duidelijk, maar een nadenker is de film wel. En dat alles dan ook nog eens verwerkt is in animaties waarvan je alleen maar kunt dromen. Het lichtinval bijvoorbeeld. Prachtig getekend. Ieder detail is raak. Het moge duidelijk zijn, Your Name is toch echt wel één van de betere animatiefilms die wij ooit hebben gezien.

Regie: Makoto Shinkai
Cast:  Ryûnosuke Kamiki | Mone Kamishiraishi | Ryô Narita
Speelduur: 106 minuten

Share

2 gedachtes over “Your Name

  1. Heel fijn om te lezen dat jullie er ook zo van hebben genoten, je weet dat ik ‘m fantastisch vond. Was er echt even stil van….eentje die ik zeker nog een keer ga bekijken.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.