Words on Bathroom Walls

recensie Words on Bathroom Walls

De dramafilm Words on Bathroom Walls gaat over Adam, die aan schizofrenie lijdt. Op zijn nieuwe school krijgt hij al snel een vriendinnetje, maar hij vertelt haar en anderen niet waar hij aan lijdt. Wat wij van Words on Bathroom Walls vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Adam is een tiener die dingen ziet die er niet zijn. Hij lijdt dan ook aan schizofrenie. Dat gaat lang goed, tot in zijn examenjaar zelfs, maar dan gaat het mis. Zijn demonen winnen het en Adam verliest de controle. Zijn moeder besluit hem in te schrijven bij een andere school, waar hij niemand vertelt over zijn schizofrenie. Ook niet aan zijn nieuwe vriendinnetje Maya, die er juist voor zorgt dat hij wat vertrouwen in zichzelf krijgt.

Ons eindoordeel?

Normaal kijk ik echt uit naar dit highschool films als Words on Bathroom Walls. Dat deed ik nu dus ook. Jammer dat ik na het zien van deze boekverfilming van een koude kermis thuiskwam. Het verhaal was voorspelbaar, het acteerwerk was niet bijster goed – met uitzondering van hoofdrolspeler Charlie Plummer en Andy Garcia – en de demonen vond ik niet goed uit de verf komen. Te gemaakt, te veel op het gevoel van de kijker willen inspelen door de bekende filmtrucjes toe te passen. Het is gewoon te geforceerd. Verzin zelf iets origineels!

Ik kon mij gewoon echt niet inleven in Adam. Dat lag dus niet aan het acteerwerk van Charlie, maar wel aan de mensen om hem heen. Iedereen deed zo zijn best, maar niemand luisterde naar wat hij nodig had. Daar stoorde ik mij ontzettend aan. En de makkelijk in te vullen rol van vriendinnetje Maya droeg daar zeker niet aan bij. Die paste perfect in het plaatje van ‘heb als kijker maar medelijden met mij, maar zie ook maar dat ik alles goed doe’. Een soort Arie Boomsma, zeg maar. Eigenlijk kun je er niets op tegen hebben, maar toch erger je jezelf aan die persoon – ik doe dat dus wel eens bij Arie Boomsma. En de titel van de film is ook al zo geforceerd. De titel van de film had ook kunnen zijn: Ik Zie, Ik Zie, Wat Jij Niet Ziet, maar dan op zijn Engels!

Words on Bathroom Walls was een zware tegenvaller. Te geforceerd en teveel is er gekeken naar wat de kijker wil zien. Daardoor is er weinig tot geen creativiteit te zien. Godzijdank speelden Charlie Plummer en Andy Garcia nog mee, want die zorgden ervoor dat het geen hele dikke onvoldoende was. Nu blijft het bij een onvoldoende.

Regie: Thor Freudenthal
Cast: Charlie Plummer | Taylor Russell | Molly Parker | Andy Garcia
Speelduur: 111 minuten

Releasedatum: 29-7-2021

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.