Wonder Wheel

recensie Wonder Wheel

De dramafilm Wonder Wheel gaat over vier mensen, wiens levens samenkomen op een pretpark in de jaren ’50. Allen hebben dromen, maar geen van hen maakt die waar. Wat wij van Wonder Wheel vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Vier levens raken met elkaar verstrengeld door uiteenlopende redenen. Dat alles op een pretpark in Coney Island in de jaren ’50. Ginny is actrice, maar werkt in een visrestaurant. Haar man Humptey is een carrouselbediende en zijn wil is een soort van wet. Zijn dochter Carolina logeert bij Ginny en Humptey omdat ze op de vlucht is voor een gangster. Als laatste is er nog Mickey, een knappe jonge badmeester, die veel liever toneelschrijver is.

Ons eindoordeel?

Ow Woody, wat een gedrocht van een film is Wonder Wheel. Het is een soort musical, maar dan zonder gezang. Maar wel met bijbehorend acteerwerk. Niet echt het acteerwerk dat wij fijn vinden. Wat ook zo opvalt, zijn de zo zoete (maar wel mooie) kleuren allemaal. Al die felle en vrolijke kleuren. En dat terwijl het verhaal helemaal niet vrolijk is. Past dus totaal niet bij elkaar. Waarschijnlijk heeft dat ermee te maken dat je op een pretpark altijd blij moet zijn. Dat er alleen maar blije mensen zijn. Dat is dus niet zo. Er is ook nog een wereld daarachter.

Oké dan, soms is hij nog wel grappig. Maar slechts heel soms. Eigenlijk is het dan ook gewoon een romantische komedie. Nou Woody, om eerlijk te zijn, we zien je liever een depressieve film maken.

Wonder Wheel vinden wij misschien wel één van Woody Allen’s slechtste films ooit. Een soort musical, maar dan zonder zang. Je moet ervan houden. Doen wij zeker niet. Vooral niet als hij zo zoet overkomt.

Regie: Woody Allen
Cast: Kate Winslet | Justin Timberlake | Jim Belushi | Juno Temple
Speelduur: 101 minuten

Share

Wil je reageren?