Wolf and Sheep

Recensie Wolf and Sheep

De Afghaanse dramafilm Wolf and Sheep gaat over Qodrat en Sediga. Qodrat is niet meer welkom nadat zijn moeder hertrouwt en Sediga wordt op haar beurt vaak gepest door andere meisjes. Samen trekken ze op, terwijl we ook een aantal magische andere verhalen zien. Wat wij van Wolf and Sheep vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Het leven in een bergdorp in Afghanistan is niet altijd even makkelijk. Qodrat is niet meer welkom nadat zijn moeder hertrouwt. Zijn stiefvader wil niets met de kinderen van Qodrat zijn moeder te maken hebben. Sediga daarentegen wordt op haar beurt vaak gepest door andere meisjes. Samen trekken ze op. Tussen hun belevenissen door zien we ook het verhaal van de Kashmini wolf.

Ons eindoordeel?

Wolf and Sheep laat zien dat het leven in een afgelegen Afghaans bergdorpje misschien wel helemaal niet zo anders is al het onze. Natuurlijk, luxe kennen ze niet, maar allemaal proberen we wel eens te ontsnappen aan de dagelijkse rompslomp of realiteit. Dromen zijn daarbij erg belangrijk. De Kashmini wolf voegt voor ons niet zoveel toe aan het verhaal. Op deze manier is de film minder realistisch, maar we begrijpen dat de dagelijkse angst waarin ze leven zichtbaar en voelbaar blijft. Hulde overigens voor de kleine acteurs en actrices in Wolf and Sheep. Alsof je naar een documentaire kijkt en wij ze gewoon volgen. Daar kunnen ze in Hollywood nog wat van leren!

Regisseur: Shahrbanoo Sadat
Cast: Sediqa Rasuli | Qodratollah Qadiri
Speelduur: 86 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.