Winter’s Night

recensie Winter's Night

De dramafilm Winter’s Night gaat over een stel dat teruggaat naar een tempel om een verloren telefoon te zoeken. Wat langzaamaan ook verloren gaat, is hun relatie. Wat wij van Winter’s Night vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Als een stel op de terugweg is van een bezoek aan een bekende tempel, komt de vrouw er in de taxi achter dat ze haar mobiel verloren is. Ze gaan meteen terug om de mobiel te zoeken. De tempel blijkt dicht en er zit niets anders op dan de nacht nabij de tempel door te brengen en de dag erop naar haar mobiel te zoeken. Wat volgt is een lange nacht, waarin de relatie van het stel besproken wordt en waarbij beide andere mensen ontmoeten. En dat allemaal dertig jaar nadat ze al een keer bij de tempel zijn geweest.

Ons eindoordeel?

De melancholie druipt van Winter’s Night af. Net als dat er een vleugje mysterie aanwezig is. Je weet als kijker namelijk niet wat nu echt is en wat niet. Wie zijn bijvoorbeeld die jonge mensen die ze tegen blijven komen? Zijn zij het zelf, maar dan 30 jaar eerder? Of zijn het echt andere mensen? Wij weten het in ieder geval nog steeds niet. Het kan ook wel beide. Feit blijft wel dat dat gedeelte interessant is.

Wat minder interessant is, is de traagheid van de film. Mensen naast ons vielen mensen bijna in slaap en vroegen zich af waar ze in godsnaam naar hebben gekeken. Zo ver willen wij niet gaan, maar dat hij traag was, bleek dus wel. Overigens hoeft dat helemaal geen afbreuk te doen aan de film. De relatie van het echtpaar staat immers bijna stil. Er is haast geen beweging in te krijgen. Logisch dat de film daarop inspeelt.

Winter’s Night is een zoektocht voor een stel op leeftijd, maar ook voor de kijker. Melancholie en mysterie is aanwezig, net als dat dat film een lange zit (b)lijkt. Voor een ieder die van deze elementen houdt, is de film zeker een aanrader.

Regie: Jang Woojin
Cast: Seo Younghwa | Yang Heungju | Lee Sanghee | Woo Jihyeon
Speelduur: 91 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.