Wine Country

recensie Wine Country

De komische dramafilm Wine Country gaat over zes jeugdvriendinnen die samen op vakantie gaan naar Napa, de streek van de lekkere wijn. Dit ter ere van de 50e verjaardag van één van hen. En net als iedereen, hebben ook die vriendinnen problemen. Wat wij van Wine Country vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Rebecca wordt vijftig en als verjaardagscadeau gaan zes jeugdvriendinnen samen naar Napa: de streek van de wijn. Alle zes de vrouwen zijn anders en allemaal hebben ze zo hun eigen problemen. Gooi er wat wijn in en de problemen komen er vanzelf wel uitrollen.

Ons eindoordeel?

Wij hebben vaak best wel hard moeten lachen om het toch ook wel decadente Wine Country. Normale vrouwen, die allemaal vriendinnen zijn, best wel wat geld te besteden hebben, maar allemaal problemen hebben. Nou ja zeg, net het echte leven. En juist dat maakt deze film zo leuk. Echte vrouwen, echte problemen, maar door de combinatie met de humor gewoon een hele leuke film. En zoals de titel van de film al doet vermoeden, ook voldoende wijn. Lekker hoor, zou zo in ons lijstje met lekkere wijnfilms kunnen.

We lezen her en der ook wel dat dit een echte vrouwenfilm is. Dat gaat ons te ver. Het is een film over vrouwen, maar dat betekent niet dat mannen deze film niet kunnen zien. De humor is soms best lomp, grof en de vrouwen praten eigenlijk over hetzelfde als mannen. Een film voor iedereen dus.

Het acteerwerk is prima en het verhaal ook. Toch best wel knap dat we binnen 110 minuten wie nu wie is en welke problemen ze hebben. En iedereen komt aan bod. Iedereen is gelijk aan elkaar.

Wine Country is een heerlijk humoristische film over echte problemen, met echte vrouwen. Pak een wijntje erbij, kruip onder een dekentje en meer hoef je niet te doen. Een prima regiedebuut van Amy.

Regie: Amy Poehler
Cast: Amy Poehler | Rachel Dratch | Ana Gasteyer | Maya Rudolph |
Paula Pell | Emily Spivey | Tina Fey | Jason Schwartzman
Speelduur: 103 minuten

Share

2 gedachtes over “Wine Country

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.