Window Horses

recensie Window Horses

Het Canadese Window Horses is een dramatische animatiefilm die gaat over de jonge dichteres Rosie. Zij reist af naar een poëziefestival in Iran, waar ze haar verleden onder ogen ziet. Wat wij vinden van Window Horse, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Rosie Ming is een jonge dichteres en wordt uitgenodigd voor een poëziefestival in Iran. Ze woont bij haar grootouders, die overbezorgd zijn. Als ze besluit te gaan, komt ze in het gezelschap van andere dichters. Die mensen leren haar om haar eigen verleden onder ogen te zien, net als de aard van poëzie. Zou ze ook haar vader nog vinden?

Ons eindoordeel?

Window Horses gaat over poëzie, maar geeft je vooral wijze lessen mee. Of je nu jong bent, zoals Rosie, een vluchtende dichter of de grootouders van Ming. Je maakt allemaal keuzes waarvan je vaak vindt dat die de beste zijn. Dat maakt Window Horses uiteindelijk een geslaagde animatiefilm, waarbij een klein traantje zelfs niet ontbreekt.

Als we een vergelijking moeten trekken, en dat doen we, dan is Persepolis een mooi voorbeeld. De animaties vloeien vaak naadloos in elkaar over met bijpassende muziek uit Iran. Overigens is alleen Rosie op een andere manier getekend, zoals kinderen vaak mensen tekenen. Waarom? Omdat ze jong is en in ontwikkeling is, gokken wij. Ook dat is fraai.

Regisseur: Ann Marie Fleming
Cast: Shohreh Aghdashloo | Elliot Page | Sandra Oh
Speelduur: 88 minuten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.