Wind River

recensie Wind River

De Amerikaanse actiethriller Wind River speelt zich af in het gelijknamige en wettenloze indianenreservaat. Wildjager Cory en FBI-agente Jane onderzoeken daar samen een mysterieuze dood. Wat wij van Wind River vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Wind River is een indianenreservaat. In het reservaat vindt in hartje winter een mysterieuze moord plaats. Vervolgens gaan wildjager Cory en beginnend FBI-agente Jane samen op onderzoek uit in het wettenloze indianenreservaat. Cory krijgt daarbij ook nog eens te maken met zijn eigen verleden!

Ons eindoordeel?

Wind River is een heerlijke thriller. Taylor Sheridan weet zich na Sicario en Hell or High Water wederom te onderscheiden als scenarioschrijver. En nu zelfs ook als regisseur, helemaal op eigen benen! De film is origineel, boeit van begin tot eind, is retespannend en laat je meerdere malen op onverwachte momenten schrikken. Het acteerwerk is ook meer dan prima en humor ontbreekt niet. Een traan overigens ook niet. En wat te denken van dat fraaie maar toch ook desolate landschap. Geluk bestaat dan ook niet in het wildreservaat. Tot slot is ook de speciaal voor deze film geschreven soundtrack van Nick Cave & Warren Ellis het benoemen waard. Wind River is gewoon één van de betere thrillers van het jaar.

Regisseur: Taylor Sheridan
Cast: Elizabeth Olsen | Jeremy Renner | Kelsey Asbille
Speelduur: 111 minuten

Share

4 gedachtes over “Wind River

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.