Widows

recensie WidowsDe thriller Widows vertelt het verhaal van vier vrouwen. Allen hebben ze één ding gemeen: hun criminele en inmiddels dode mannen hebben de vrouwen namelijk met een enorme schuld opgezadeld. Wat wij van Widows vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Vier vrouwen uit Chicago kennen elkaar niet, maar hebben één ding met elkaar gemeen. Ze hebben torenhoge schulden door hun inmiddels dode mannen. Waarom? Omdat die mannen criminele mannen waren, die samen geld hebben gesteeld van een kandidaat wethouder. Veronica, Alice, Linda en Belle nemen het heft in eigen handen om hun eigen toekomst veilig te stellen.

Ons eindoordeel?

Viola Davis is toch wel echt heel goed in Widows hoor. Dat moeten we toch echt als eerste kwijt. We moesten wel even goed kijken of ze het echt was, want wat is ze afgetraind. Ze brengt de film naar grotere hoogte, wat ook wel bij haar rol past, want ook daarin speelt ze de leidster.

Verwacht geen typische Steve McQueen film met heel veel drama. Drama is uiteraard aanwezig, maar overheerst bij lange na niet. Het is met name de opbouwende spanning wat goed in deze film is verwerkt. Het verhaal begint klein en wordt steeds groter. Oké, op het einde zijn er misschien te veel verhaallijnen, waardoor de film wel in kwaliteit inlevert. Ietsjes minder was voor ons ook prima geweest. Zo vonden we de ontknoping van de wethouderverkiezing zeer matig! Die wethouders kregen van tevoren een grote rol, maar betekenen op het einde haast niets meer. Een rare keuze.

Niets is in ieder geval voorspelbaar. Er zitten best wel wat plotwendingen in Widows. Wat dat betreft is de hand van Gillian Flynn ook wel te zien, die ook het onvoorspelbare Gone Girl schreef. Iedere scène heeft ook nut. Iedere scène vertelt iets over wat komen gaat, of legt daar een link mee. Alertheid van de kijker is dus gewenst! Ook arm en rijk kon niet duidelijker, net als goed en slecht. Al zijn de goede in deze film ook gewoon slecht en de slechte misschien wel goed.

Widows is geen typische Steve McQueen film, maar wel een opbouwende thriller. Houd je ogen open, want voor je het weet mis je een belangrijke aanwijzing.

Regie: Steve McQueen
Cast: Viola Davis | Elizabeth Debicki | Michelle Rodriguez | Cynthia Erivo
Speelduur: 130 minuten

Share

3 gedachtes over “Widows

  1. Heb er ook van kunnen genieten en Viola Davis is inderdaad fantastisch. Zelf kon ik ook de humor zo af en toe wel waarderen, waarbij m’n favoriete stukje is wanneer Robert Duvall begint te schelden tegen z’n zoon.

    Wat ook indruk maakte is dat shot dat Collin Farrel in de auto stapt, je hem alleen hoort praten en je in de tijd van één gesprek, slechts een paar kilometer, het enorme verschil ziet tussen een arme en rijke buurt.

  2. McQueen weet dit verhaal naar een hoger nivo te tillen. Bij een mindere regisseur zou er een stuk minder emotie in zitten. Ook mooi hoe bepaalde scenes ge-edit zijn, zoals Davis die terugdenkt aan haar man…

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.