Widow of Silence

recensie Widow of Silence

De dramafilm Widow of Silence gaat over Aasia, die al zeven jaar lang de overlijdensakte van haar opgepakte maar niet meer teruggekeerde man probeert te bemachtigen. Wat wij van Widow of Silence vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Aasia is een ‘half-widow’ die zorgt voor haar dochter en haar zieke schoonmoeder. Haar man is lang geleden opgepakt in Kashmir en nooit meer thuisgekomen. Om een hoofdstuk te sluiten en verder te gaan met haar leven, probeert ze een overlijdensakte van haar man te krijgen. De ambtenaar waarbij ze dit voor elkaar wil krijgen is alleen niet erg behulpzaam.

Ons eindoordeel?

Je moet best wel engelengeduld hebben bij het kijken van Widow of Silence. Een uiterst trage film, die slechts 85 minuten duurt, maar nog steeds als een lange zit aanvoelt. Met name het gebrek aan spanning doet de film de das om en dat terwijl de spanning in het verhaal wel toeneemt.

Ook het camerawerk kon mij niet echt bekoren. Vaste camerastandpunten in een erg hectisch, onrustig en toekomstloos leven. De rust die de beelden uitstralen is er eigenlijk niet bij met name Aasia. Die heeft als alleenstaande vrouw vooral te maken met macht misbruikende en corrupte mannen om haar heen. Probeer daar maar eens tegen op te boksen. Haar leven en datgene wat je ziet pasten in mijn optiek dan ook niet bij elkaar. De onrust van haar voelde ik in ieder geval niet.

De film had overigens ook zomaar een documentaire kunnen zijn, want zo voelt hij vaak aan. Dat kwam door het sobere acteerwerk en de dialogen, maar ook door het verhaal zelf. De film stelt namelijk een probleem aan de kaak waar niet tegenop te boksen lijkt. De film is dan ook een soort aanklacht. Aan het einde belonen de makers de kijkers gelukkig wel. Karma is a bitch!

Widow of Silence is vooral een saaie en lange zit, ondanks de speeltijd van 85 minuten. Te weinig spanning in een verhaal dat wel om spanning vraagt. Het einde is overigens wel het wachten waard.

Regie: Praveen Morchhale
Cast: Ajay Chourey | Shilpi Marwaha | Noorjahan | Bilal Ahmad
Speelduur: 85 minuten
Releasedatum:
20-5-2021 | VOD via Picl

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.