White Sun

recensie White Sun

De Nepalese dramafilm White Sun (Seto Surya) gaat over Chandra, die tien jaar lang heeft gevochten in de burgeroorlog. Als hij eindelijk terugkeert in zijn geboortedorp, is iedereen echter argwanend. Niets lijkt daar veranderd. Wat wij van White Sun vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Chandra heeft tien jaar lang gevochten tijdens de burgeroorlog in Nepal. Als hij terugkeert in zijn geboortedorp merkt hij dat daar waar hij zo hard voor gevochten heeft, nog niet is doorgedrongen in het dorp. Niets lijkt veranderd. Alleen hoe men naar Chandra kijkt is vernaderd. Van zijn broer tot aan alle dorpelingen, iedereen is argwanend.

Ons eindoordeel?

Het mooie aan White Sun zijn de verschillende verhaallijnen. Hoewel het eigenlijk alleen om Chandra lijkt te gaan, is dat niet zo. Op de zijlijn komen we namelijk ook meer te weten over zijn vrouw, zijn vermaande dochter en een jongetje van wie zijn ouders door de Maoïsten is vermoord. Al die verhaallijnen lopen in elkaar over, wat een totaalbeeld geeft van Chandra, maar ook van de omgeving waarin hij weer terecht komt. Mooi en verhelderend. Het acteerwerk is ingetogen en goed. Wie is nu goed en wie is nu fout? Jij als kijker mag dat zelf bepalen. Dan zal je White Sun wel eerst moeten gaan zien. Geen straf hoor!

Regisseur: Deepak Rauniyar
Cast: Asha Maya Magrati | Dayahang Rai
Speelduur: 89 minuten

Share

Een gedachte over “White Sun

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.