When You Hear the Divine Call

recensie When You Hear the Divine Call

De korte documentaire When You Hear the Divine Call gaat over regisseur Festus Toll, die zijn oom achterna reist naar Kenia, op zoek naar wat het woord ’thuis’ eigenlijk betekent. Wat wij van When You Hear the Divine Call vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Michael heeft 25 jaar in Nederland gewoond als hij besluit om definitief terug te keren naar Kenia. Regisseur Festus Toll reist zijn oom achterna om te onderzoeken wat thuis voor zijn om, zijn neefje, maar ook voor hemzelf betekent. Daarbij gaat Festus morele vraagstukken niet uit de weg.

Ons eindoordeel?

When You Hear the Divine Call laat een kleurrijk en levend Kenia zien en een heel formeel Nederland. Wat een verschil. Het is natuurlijk ook maar niet hoe je iets wilt laten zien. En uiteraard is Kenia anders dan Nederland. Dat is net zoiets als appels met peren vergelijken.

Je roots zijn belangrijk. Dat bepaalt voor een deel je eigen identiteit. Dat geldt niet alleen voor landen, maar kun je zelfs ook toepassen binnen Nederland. Kijk maar eens naar de verschillen per provincie, maar ook tussen de steden en dorpen. Tien kilometer verderop kan men al totaal anders denken dan in de stad of het dorp waar jij in woont. Het mooie is wel altijd, en dat zie je ook heel goed in deze documentaire, dat je van elkaar kunt leren. Je hoeft niet altijd te kiezen, je kunt ook de positieve dingen van beide zien. Daarnaast zien we een goede mix tussen de grauwe beelden van vroeger en de flitsend gefilmde beelden van het heden. De scene met de kip hadden we dan weer liever niet gezien. Al laat juist ook dat beeld onze verschillen zien.

We zien grauwe en kleurrijke beelden. Twee verschillende typen beelden dus, die maar laten zien dat verschil er altijd is. Het is alleen aan jou om daarmee om te gaan. Leer van elkaar. Gebruik de goede dingen en neem ze mee in de rugzak van je leven.

Deze korte documentaire maakt deel uit van Teledoc Campus.

Regie: Festus Toll
Cast: –
Speelduur: 21 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.