What Do We See When We Look at the Sky?

recensie What Do We See When We Look at the Sky?

De dramafilm What Do We See When We Look at the Sky? gaat over Lisa en Giorgi. Een toevallige ontmoeting leidt tot liefde op het eerste gezicht. Daarna volgt een vloek. Wat wij van What Do We See When We Look at the Sky? vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Lisa en Giorigi komen elkaar toevallig tegen bij de poorten van een school in Georgië. Liefde op het eerste gezicht is het. Zonder elkaars namen te kennen regelen ze een date. Waar alles op het begin heel betoverd aanvoelt, slaat dit om in een vloek. Ze moeten dan ook omgaan met die vloek, waarbij de dag bepaalt wat het gevoel gaat zijn.

Ons eindoordeel?

Als jij tijd overhebt, dan is What Do We See When We Look at the Sky? misschien wel wat voor jou. Moet je er wel tegen kunnen dat ongeveer 60 minuten aan beeldmateriaal overbodig is. Beelden met kinderen die voetballen en ijsjes kopen, maar ook beelden van mensen die voetbal kijken en honden die hun plekje zoeken bij diezelfde voetbal kijkende mensen. Niet nodig, maar ja, het zat erbij.

Het is ook onduidelijk waarom er een geel laagje als een vliesje over de film is gemonteerd. Misschien wel om net dat extra zomerse gevoel te geven. Niet storend, maar het heeft ook geen meerwaarde. Net als de dodelijk saaie, monotone voice-over, die praat alsof hij iets teveel van de antidepressiva heeft gesnoept. Hij kauwt ook nog eens alles voor, terwijl je ook gewoon ziet wat er gebeurt. Maar er is ook wat positiefs te vermelden, ben maar niet bang. Zo was de humor zeer prettig en accuraat. En ergens deed deze sprookjesachtige film me ook denken aan Undine. Een beetje vaag, maar stiekem ook best lekker.

What Do We See When We Look at the Sky? kent veel overbodig beeldmateriaal, heeft een vaag geel laagje en er is ook nog eens een dodelijk saaie, monotone voice-over te horen. Aan de andere kant ook zeer prettige en accurate humor, waarbij het vage ook best lekker is.

Regie: Alexandre Koberidze
Cast: Giorgi Ambroladze | Giorgi Bochorishvili | Ani Karseladze
Speelduur: 150 minuten
Releasedatum: 21-4-2022 (ook via Picl)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.