Western

recensie Western

De dramafilm Western gaat over de stille Meinhard, die als Duitse bouwvakker werkzaam is in Bulgarije, samen met andere bouwvakkers. Ze werken aan een waterkrachtcentrale, maar de aandacht gaat al snel richting een naastgelegen dorpje. Wat wij van Western vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Meinhard maakt deel uit van een groep Duitse bouwvakkers die in Bulgarije werken aan een waterkrachtcentrale. Alles lijkt heel normaal, maar Meinhard is wat dat betreft de uitzondering. Hij is stil en zoekt zijn eigen weg in de machowereld. Meinhard vindt een klein nabijgelegen dorpje en raakt bevriend met één van de bewoners. Maar of dat verstandig is…

Ons eindoordeel?

Western is een film die zijn eer aan doet. Niet afspelend in het wilde westen van vroeger, maar het wilde westen van nu. Geduld heb je zeker nodig, want echt veel snelheid zit er niet in. Niet dat dat erg is, want de constant aanwezige onderhuidse spanning zorgt voor genoeg vertier. Het aanpassingsvermogen en het constant the good guy zijn is goed verwerkt in het script. De man ertussen in zeg maar. Zo heel af en toe wijkt Meinhard daarvan af, zodat het ook verrassend blijft. Western is een meer dan prima film met diepgang. Daar moet je dan alleen wel voor openstaan.

Regie: Valeska Grisebach
Cast: Meinhard Neumann | Reinhardt Wetrek
Speelduur: 121 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.