Weiner

recensie Weiner

De Amerikaanse documentaire Weiner gaat over de politicus Weiner, die in opspraak kwam door sexting. Een alledaags onderwerp dus, maar misschien meer verwacht bij de jongeren onder ons. Wat wij van Weiner vinden, lees je in deze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Politici en sexting, dat is geen goede combinatie. Ook niet voor Anthony Weiner. Hij moet in 2011 aftreden als congreslid, maar besluit twee jaar later alsnog om zich te mengen voor het burgemeesterschap van New York. Zijn vrouw Huma, persoonlijk adviseur van Hillary Clinton, speelt daarbij een belangrijke rol.

Ons eindoordeel?

Weiner is, als je er goed over nadenkt, eigenlijk best wel schrijnend. Een politicus die meerdere malen in de fout is gegaan met sexting, blijft iedereen voorliegen, inclusief zijn vrouw Huma. Dat is best wel erg. Daarnaast is hij opvliegerig, maar ook weer charmant en grappig. Je vraagt jezelf wel vaak af waarom Huma toch bij hem blijft? Is het de ‘macht’ die hij heeft? Omdat hij de vader van je kind is? Of gewoon omdat het een fijne man is. Hoewel deze documentaire moet bewijzen dat de politicus meer is dan een man die aan sexting deed, komt hij er toch niet zo goed vanaf. Of hij dat zo gewild had? Wij betwijfelen het. Of het goed is voor zijn carrière? Dat dan weer wel gokken wij. Raar wereldje.

Regisseur: Josh Kriegman | Elyse Steinberg
Cast: Anthony Weiner
Speelduur: 96 minuten

Share

Een gedachte over “Weiner

  1. Inderdaad bizar dat hij er gewoon mee door bleef gaan terwijl er zo veel op het spel stond. Een ook dat die documentaire makers zoveel misschien blijven filmen toen dit eenmaal ging spelen.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.