Voir du Pays

recensie Voir du Pays

De Franse dramafilm Voir du Pays gaat over twee vriendinnen die terugkeren van een missie in Afghanistan. Op weg naar huis belanden ze in een 5*-hotel in Cyprus, waardoor een groter contrast haast niet denkbaar is. Wat wij van Voir du Pays vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Twee vriendinnen keren terug van een missie in Afghanistan. Op weg naar huis belanden ze in een 5*-hotel in Cyprus, voor een ‘decompressie’. Als ze tussen toeristen belanden die alle luxe hebben die ze willen, is een groter contrast met het front haast niet denkbaar.

Ons eindoordeel?

Voir du Pays gaat over het verwerken van een trauma. Iedereen ervaart die trauma’s anders en gaat anders om met de verwerking daarvan. Dat geldt voor mannen en voor vrouwen. Toch draait het in Voir du Pays met name om die vrouwen (met een sterk acterende Ariane Labed) in een grote macho mannenwereld. Feminisme speelt daarbij zo een belangrijke rol, dat dit tot irritaties leidde bij ons. Je kunt het namelijk ook overdrijven. Daarnaast is het haast ongeloofwaardig dat wanneer je terugkomt van een missie, dat je tussen de feestende toeristen belandt. Dat is vragen om problemen.

Ook het einde roept vragen op en je vraagt jezelf af waarom bepaalde onderdelen in de film niet verder zijn uitgelicht. De boodschap van Voir du Pays is duidelijk, alleen kun je daar ook in doorschieten. Jammer!

Regisseur: Delphine Coulin | Muriel Coulin 
Cast: Ariane Labed | Soko | Ginger Romàn | Karim Leklou
Speelduur: 102 minuten

Share

Een gedachte over “Voir du Pays

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.