Virgin Mountain

Virgin Mountain

Regie: Dagur Kári
Cast: Gunnar Jónsson | Ilmur Kristjánsdóttir | Sigurjón Kjartansson | Margrét Helga Jóhannsdóttir

De IJslandse film Virgin Mountain gaat over de eenzame Fúsi, die op drieënveertig jarige leeftijd nog steeds bij zijn mama woont. En zoals de titel ons al doet vermoeden, is hij maagd. Hier komt verandering in wanneer hij Sjöfn ontmoet, die erg levendig is, maar ook manisch depressief. Zij brengt deels een positieve draai aan zijn nogal eenzijdige leven.

De film ontroert en is bij tijd en wijle droog humoristisch. Vanwege het realistische verhaal kun je je ook gemakkelijk verplaatsen in Fúsi. Ergens herkennen we ons allemaal wel in hem. Verder is de film – mede vanwege het grauwe IJslandse landschap en de manier van filmen – redelijk triest en net een tikkeltje te traag.

Ons eindoordeel? Een film die je niet moet gaan kijken als je op zoek bent naar een feel good film. Houd je van een wat triestere film, dan is hij meer dan oké.

Share

9 gedachtes over “Virgin Mountain

  1. Ik moet zeggen dat ik dit een prima alternatieve manier vind van het recenseren. Door de steekwoorden nog steeds te highlighten houden jullie de oude manier intact maar door de nieuwe opzet krijg ik wel een beter beeld van hoe goed / slecht jullie een film ervaren. Mijn complimenten!

  2. Wat ontzettend fijn deze nieuwe manier van recenseren :). Ik ben gek op het lezen van lange recensies, maar in drukke weken lezen dit soort stukjes heerlijk weg tijdens de vrije momentjes.

  3. Deze compacte vorm van recenseren werkt prima, zeker voor films die aan het eind van het jaar waarschijnlijk niet de jaarlijst gaan halen. De lezer krijgt binnen een paar alinea’s een goede indruk van de film. Virgin Mountain is overigens ook erg prettig.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.