Virados Do Avesso

recensie Virados Do Avesso

De dramafilm Virados Do Avesso gaat over een homoseksuele schrijver. Die schrijver wordt wakker en is ineens hetero. Hij bekijkt de wereld nu ineens veel anders. Wat wij van Virados Do Avesso vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Er was eens een schrijver. Die schrijver was homo. Na een nachtje slapen was hij dat ineens niet meer. Hij was toen hetero. En wat doe je dan als hetero? Kijken hoe de wereld eruit ziet als een hetero.

Ons eindoordeel?

Wij hebben echt moeten huilen bij Virados Do Avesso. Niet omdat de film zo triest is, maar eerder om het feit dat ze dit soort films durven te maken. Serieus, wat een bagger. En dan te bedenken dat deze film in 2014 een kassucces in Portugal was. Poeh hé.

Flauw, vrouw- en man-onvriendelijk en geen enkele scène is serieus te nemen. Dat is ook de bedoeling van de makers, maar je kunt daarin doordraaien. Het moraal van het verhaal is duidelijk, dat dan weer wel. Want iedereen moet kunnen zijn wie hij wil zijn. Hetero of homo, wat boeit dat nou.

Overigens vonden wij de film niet om te lachen, maar veel mensen om ons heen wel. Dan ligt het misschien ook wel aan ons. Kan ook natuurlijk. De film deed ons denken aan de vele Nederlanse romcoms die er ook in Nederland uitkomen. We zullen geen titels noemen, maar je kent ze zelf waarschijnlijk wel.

Het moraal van het verhaal is duidelijk in Virados do Avesso. Alleen jammer dat de film daar in zijn geheel in doorslaat. Eén van de slechtste films die wij in tijden hebben gezien. Eigenlijk gewoon een film die niet serieus te nemen is.

Regie: Edgar Pêra
Cast: Diogo Morgado | Jorge Corrula | Diana Monteiro | Nuno Melo
Speelduur: 96 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.