Une Saison en France

recensie Une Saison en France

De dramafilm Une Saison en France gaat over Abbas, die samen met zijn kinderen en broer de Centraal-Afrikaanse Republiek ontvlucht. In Frankrijk moeten ze een nieuw leven opbouwen zonder enig toekomstperspectief. Wat wij van Une Saison en France vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Abbas, zijn kinderen en broer hebben de Centraal-Afrikaanse Republiek moeten ontvluchten vanwege de onrust daar. In Frankrijk vindt hij een nieuw leven met hard werken, zonder vaste verblijfplaats en ook nog zonder verblijfsvergunning.

Ons eindoordeel?

Hard werken en je aanpassen aan je omgeving is blijkbaar niet genoeg om ergens langer te kunnen verblijven. En dat terwijl je in je eigen land niet veilig bent. In Une Saison en France zien we dat ook weer. Op een wel erg trage manier komen we steeds meer over de situatie van Abbas en zijn kinderen te weten. De hopeloosheid druipt ervan af, maar wat hij ook doet, niets is goed genoeg. Er zit ook een vrij schokkend beeld in de film wat je nekharen overeind doet staan. Dat had de film ook wel nodig om hem sterker te maken en de boodschap over te laten komen, want het acteerwerk overtuigt niet genoeg. Met name de bijrollen lijken haastig gecast. Une Saison en France is een triest verhaal wat in de praktijk helaas nog te vaak plaatsvindt.

Regie: Mahamat-Saleh Haroun
Cast: Sandrine Bonnaire, Eriq Ebouaney, Bibi Tanga
Speelduur: 97 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.