Under the Tree

recensie Under the Tree

De komische dramafilm Under the Tree gaat over twee buren die ruzie met elkaar hebben. Waarom? Vanwege een boom die voor schaduw zorgt in de tuin. Wat wij van Under the Tree vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Burenruzies. Ze komen vaker voor. Als je dan met elkaar in gesprek gaat kom je er vaak toch wel uit. Niets zo vervelend namelijk als je niet met je buren overweg kunt. De ouders van Atli, die tijdelijk bij zijn ouder woont, hebben echter zo een hoogoplopende ruzie met de buren, dat niets of niemand meer veilig is. Waarom? Vanwege een boom die voor schaduw zorgt in de tuin.

Ons eindoordeel?

Jeetje. Under the Tree is toch een iets zwaardere film dan verwacht. De humor is nog steeds aanwezig, maar die is wel gitzwart. In IJsland beheersen het kunstje wel in het maken van dit soort films (zie Rams en Virgin Mountain), waarbij onderhuidse spanningen langzaam maar zeker aan het oppervlak komen. Zo ook in Under the Tree. Het eerste deel is misschien wel wat gezapig. Het tweede deel daarentegen krijgt de juiste snelheid en spanning om uiteindelijk tot een slot te komen waar een dikke punt achter wordt gezet. Houd je buren te vriend, dat is de beste les die we uit Under the Tree kunnen trekken.

Regie: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Cast: Sigurður Sigurjónsson | Edda Björgvinsdóttir | Steinþór Hróar Steinþórsson
Speelduur: 89 minuten

Share

Een gedachte over “Under the Tree

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.