Under the Silver Lake

recensie Under the Silver LakeDe mysterische thriller Under the Silver Lake gaat over de jonge Sam. Als hij zijn knappe buurvrouw ontmoet, blijkt ze de volgende dag verdwenen. Hij besluit haar te gaan zoeken. Wat wij van Under the Silver Lake vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De jonge Sam woont in het zwoele Los Angeles. Als hij zijn knappe buurvrouw ontmoet, en ze de volgende dag verdwenen blijkt, gaat hij haar zoeken. Een zoektocht die op zijn zachts gezegd nogal surrealistisch is. Zal hij haar vinden? Of is er iets groters aan de hand dan alleen haar verdwijning?

Ons eindoordeel?

Een filmposter die aanspreekt en ook nog verborgen boodschappen heeft. We like! Maar was Under the Silver Lake ook goed? Oew, wat een moeilijke vraag. In ieder geval niet slecht, dat is één ding wat zeker is. Ook niet supergoed, dat ook weer niet. Wel een beetje raar en vaag, op een goede manier. Oké, we zullen wat concreter zijn.

Waarom de film goed is? Ten eerste vanwege de vele verborgen boodschappen, die dus ook al op de poster te zien zijn. Ook de verwijzing van Garfield naar zijn Spider-Man verleden is leuk verwerkt. Garfield zelf speelt ook heerlijk warrig, maar toch overtuigend. Let vooral op zijn manier van rennen: geniaal. En als je een standaardfilm verwacht zit je ook fout bij Under the Silver Lake. Het is een out-of-the-box film die totaal het tegenovergestelde is van de standaard. Het hele verhaal is een zoektocht waarvan je nooit weet waar die zal eindigen. En geloof ons, je raadt toch niet waar de film naartoe gaat. Ook de ouderwetse muziek is nog het benoemen waard. Zoals in de films van vroeger.

En waarom de film niet goed is? WTF! WTF! WTF! Oftewel, waar hebben we naar gekeken. Nogmaals, helemaal niet slecht, maar je vraagt je wel eens af waar je nu precies naar zit te kijken.

Under the Silver Lake is niet goed, maar ook niet slecht. Een beetje er tussenin. Dat de film bij zal blijven dat weten we dan wel weer zeker. En dan doe je het als filmmaker eigenlijk gewoon heel goed.

Regie: David Robert Mitchell
Cast: Andrew Garfield | Riley Keough | Topher Grace
Speelduur: 139 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.