Uncorked

recensie Uncorked

De wijn- en dramafilm Uncorked gaat over wijnliefhebber Elijah. Hij is zo een fan van wijn dat hij sommelier wil worden. Alleen zijn vader heeft liever dat hij zijn barbecuerestaurant overneemt. Wat wij van Uncorked vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Elijah is een jongen die van wijn houdt. Zelfs zoveel dat hij sommelier wil worden. Niet heel gemakkelijk als je vader wil dat jij het familie barbecuerestaurant overneemt. Zijn moeder steunt hem dan wel weer in alles wat hij wil, maar haar vervelende ziekte maakt het er niet gemakkelijker op. Elijah gaat er voor, ondanks zijn teleurgestelde vader en zieke moeder.

Ons eindoordeel?

Uncorked is zeker te weten een toegankelijke film over wijn. En wij houden van wijn, vandaar ook dat wij deze film uiteraard zijn gaan kijken. De tegenstelling kan op het begin van de film niet groter worden gebracht. De witte rijke wijnwereld versus de in dit geval donkere barbecuewereld van Elijah. Gelukkig is dat ook de enige tegenstelling, want alle vooroordelen die je vooraf maar kunt bedenken, komen niet ter sprake. Ze worden zelfs ontkracht, zonder er echt de nadruk op te leggen. Dat vonden wij heel mooi aan deze film. Dat draagt ook zeker bij aan een fijne kijkbeurt.

Het acteerwerk is zeer matig, dat is gewoon zo. Alleen hoofdrolspeler Mamoudou Athie weet zijn hoofd boven water te houden. Wat lijkt hij trouwens veel op Michael B. Jordan. Je weet wel, die van boksfilm Creed. Het verhaal zelf is op zich ook niet heel spannend en inwisselbaar te noemen en ergens ook voorspelbaar. De boodschap die de film heeft is dan wel weer mooi. Heb je een droom, jaag die dan na. Wat jouw omgeving daar dan ook van vindt. En acceptatie is ook zo een ontzettend belangrijk ingrediënt. Grappig is de film bij tijd en wijlen ook wel. Lekker luchtig met her en der wat zelfspot. Zelfspot siert de mens.

Je hoeft zeker geen wijnliefhebber te zijn om Uncorked te zien. Helemaal niet zelfs, want deze toegankelijke film gaat juist meer over het najagen van je dromen. Ook al is dat geen vanzelfsprekendheid.

Regie: Prentice Penny
Cast: Mamoudou Athie | Courtney B. Vance | Sasha Compère | Niecy Nash
Speelduur: 104 minuten

Share

Een gedachte over “Uncorked

Wil je reageren?