Unaware of the Nightmare

recensie Unaware of the Nightmare

De korte horrorfilm Unaware of the Nightmare gaat over Mia. Zij gaat na een avondje stappen richting huis, maar iemand volgt haar! Wat wij van Unaware of the Nightmare vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Mia is op weg naar huis na een avondje stappen. Ze heeft alleen niet in de gaten dat ze is gevolgd. Daar komt ze pas thuis achter. Nu ze het weet, doet ze alles om aan haar achtervolger te ontkomen. Zal het haar lukken?

Ons eindoordeel?

Thomas Vanbrabant kennen wij nog als regisseur van Bovennatuurlijk nv. Ook een korte film. Unaware of the Nightmare is zijn tweede korte film. Een ander genre dit keer, want horror is dit keer aan de beurt. Daarnaast zijn het achter elkaar geplakte zwart-wit beelden die worden begeleid door een voice-over. Was het een goede keuze om totaal iets anders te maken dan Bovennatuurlijk nv?

Dat is een beetje als appels met peren vergelijken. Wij vinden in ieder geval dat Unaware of the Nightmare potentie heeft, maar dat de uitwerking nog niet helemaal optimaal is. Zo is het verhaal sowieso te kort om het echt eng te vinden. Daarvoor heb je te weinig binding met Mia. Ook de voice-over helpt niet mee. Dat moet een spannende voice-over zijn, daar waar het geen moment spannend klinkt. Het lijkt eerder op een moeder die haar zoontje of dochter een spannend boek voorleest. En deze korte film is toch echt wel voor volwassen, die niet voor kleine kinderen is bedoeld.

Unaware of the Nightmare heeft potentie. Wij denken dat wanneer deze film een echte film zou zijn – en wat langer – dat we meer affectie hebben met Mia. De beelden zijn overigens wel mooi.

Unaware of the Nightmare is nog niet te zien, maar wel al snel. Op 26 januari op Imagicon in Ede (Nederland) of op 28 februari in Nova Cinema in Leuven (België). Mocht je het leuk vinden om speciaal voor deze film een vakantie in te plannen, dan kan dat ook . Op 11 januari draait de korte film namelijk ook op het Dunedin International Film Festival in Florida.

Regie: Thomas Vanbrabant
Cast: Lisa Lefever | Ina Tinoco 
Speelduur: 9 minuten

Share

2 gedachtes over “Unaware of the Nightmare

  1. Interessante recensie, ik was zelf juist razend enthousiast.

    Grappig is wel dat het feit dat ”jullie weinig binding met het hoofdpersonage hadden” ook mijn kritiekpunt is voor vele andere korte films…bij deze had ik daar echter totaal geen last van.

    Toch is het natuurlijk altijd fijn om een kritisch tegengeluid te horen!

    1. Ja daar hebben wij ook vaker last van bij korte films. Is ook wel lastig als de film maar 9 minuten duurt. Ik denk dat wanneer het een ‘echte’ film was, ik wat meer binding zou hebben.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.