Una

recensie Una

De Amerikaanse toneelverfilming Una is geen alledaagse dramafilm. Una heeft in het verleden, toen ze heel jong was, een relatie gehad met een oudere man. Hij werd veroordeeld, maar is inmiddels weer vrij. Zij zoekt hem toch weer op. Wat wij van Una vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Una heeft in het verleden, toen ze daar nog te jong voor was, een relatie gehad met een oudere man. die man is daarvoor veroordeeld, maar inmiddels weer op vrij voeten. Levend onder een andere naam weet de inmiddels volwassen Una hem toch te vinden, begint het spelletje weer van vooraf aan.

Ons eindoordeel?

Over Una zijn wij gematigd positief. De film is een toneelverfilming, wat nogal duidelijk is. Soms iets te duidelijk. Daarnaast kabbelt hij net wat te lang door. Daar tegenover staat dan wel het goed uitgedachte scenario en fijn acteerwerk van Rooney Mara. Want wie is nu eigenlijk het slachtoffer? Hij of zij? Wij hadden daar ook een discussie over, wat genoeg zegt over het scenario. Ieder geeft daar zijn eigen invulling aan, net als de hoofdpersonages dat doen. Al met al een prima film, die waarschijnlijk aan het einde van het jaar weer van ons netvlies is verdwenen. Is dat erg? Nee hoor, het is gewoon een erg goed filmjaar (2017), dus de lat ligt hoog.

Regisseur: Benedict Andrews
Cast: Rooney Mara | Ruby Stokes | Ben Mendelsohn | Riz Ahmed
Speelduur: 95 minuten

Share

3 gedachtes over “Una

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.