Una Mujer Fantástica

recensie Una Mujer Fantástica

De dramafilm Una Mujer Fantástica gaat over de transseksueel Marina. Als haar vriend plotseling overlijdt, is zij een verdachte. Wat wij van Una Mujer Fantástica vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Marina is transseksueel. Als haar vriend plotseling overlijdt, verandert er veel. Rouwen kan simpelweg niet. Helemaal niet omdat ze een verdachte is in de dood van haar vriend. Familie van hem ziet ze daardoor niet meer. Het is zelfs zo erg dat ze niet naar de begrafenis mag en ze haar huis uit moet. Maar Marina is een knokker!

Ons eindoordeel?

Una Mujer Fantástica kent een onderwerp dat nogal gevoelig ligt. Daar gebruikt de film dan ook dankbaar gebruik van. Helaas voor ons kwam het acteerwerk niet helemaal uit de verf. Te vlak en met weinig emotie. Kleine foutjes irriteerde ons ook. De film had wat ons betreft wat meer peper nodig. De bekrompenheid van mensen daar schrikken we wel iedere keer weer van. Ook in Una Mujer Fantástica. Ben wie je bent en accepteer een ander. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Overigens verbazen we ons dat deze film bij de Oscars de beste buitenlandse film van 2018 was. Dan kennen wij wel wat betere.

Regie: Sebastián Lelio
Cast: Francisco Reyes | Daniela Vega | Amparo Noguera | Aline Küppenheim
Speelduur: 104 minuten

Share