Truman

Recensie: Truman

De tragikomedie Truman gaat over de zoektocht naar een nieuw baasje voor de gelijknamige viervoeter. Wat wij van Truman vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Wat te doen als je weet dat je dood gaat? Dat is een moeilijke vraag. Zo ook voor Julián (Darín), die niet alleen zijn bezittingen moet verdelen, maar ook een nieuw baasje moet vinden voor zijn trouwe viervoeter Truman. Als zijn vroegere vriend Tomás (Cámara) op bezoek komt uit Canada, gaan ze – terwijl het ook een afscheid tussen de twee vrienden is – samen op zoek naar een nieuw baasje. Deze zoektocht levert ongemakkelijke conversaties op over het leven. Dit mede door het moeilijke karakter van Julián.

Ons eindoordeel?

Truman is een realistische en tragische film, die een tikkeltje langdradig is. Dit komt mede door de onsamenhangende scenes en het niet kunnen verplaatsen in de personages. Positief is de intense vriendschap tussen de twee mannen, die op verschillende manieren wordt belicht. Een film die al met al oké is, maar waar je wel zin in moet hebben.
Regie: Cesc Gay
Cast: Ricardo Darín | Javier Cámara | Dolores Fonzi | Troilo | Lucas Hamming

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.