Triangle

recensie Triangle

De psychologische thriller Triangle gaat over Jess. Nadat zij en vijf anderen kapseizen, belanden ze op een cruiseschip. Alleen op dat schip vinden vreemde taferelen plaats. Wat wij van Triangle vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Triangle begint op een boot genaamd ‘Triangle’, waar Jess zich vreemd gedraagt en verward overkomt. Ze weet niet zeker waar ze haar kind gelaten heeft. Er zijn drie meiden en drie jongens op de boot, wat voor een wisselende dynamiek zorgt. Er is niks aan de hand, totdat de wind stilvalt en een gigantische storm hun kant op komt. Deze gigantische storm kapseist de boot en één van hen redt het niet. De rest blijft wachten op de boot, totdat er een cruiseschip aankomt. Ze gaan aan boord en Jess blijft verward om zich heen kijken. Niemand lijkt aan boord te zijn en de meest vreemde taferelen vinden vervolgens plaats. Sleutels van Jess worden ineens gevonden…

Ons eindoordeel?

Triangle is een wat oudere film. Liams Hemsworth is de grootste ster van de film en dit was voordat hij bekend werd. Dit bevestigt het beeld van een wat toch wat onbekende film. In het begin zijn de onderlinge relaties ontzettend belangrijk. Al snel wordt duidelijk dat dit niet het geval is en dat maakt de emotionele belevenis soms wat moeilijk. De personages zijn helaas redelijk eendimensionaal maar dat is wellicht omdat het niet de focus van de film vormt. Jess staat centraal in de film en haar persoonlijke conflicten blijven interessant.

Wat Triangle goed maakt is een combinatie van spanning en mysterie. Aan het begin van de film zit je direct vol met vragen die op een slimme wijze langzaam worden beantwoord. Dat is het doel van de film en dat zorgt voor spanning van begin tot eind. De film geeft voldoende tijd om na te denken, wat bijdraagt aan het kijkplezier.

De spanning en mysterie zorgen ervoor dat de film interessant blijft. De manier van filmen is soms claustrofobisch doordat er veel close-ups zijn in kleine gangen. Dit zorgt ervoor dat je af en toe uit de film wordt wordt gehaald.

Een perfecte film is Triangle zeker niet, maar het unieke concept maakt de film het kijken zeker waard. Het concept is intelligent in elkaar gezet, waardoor je aan het einde van de film nog een keer nadenkt over wat er zich tijdens de film afspeelde.

Regie: Christopher Smith
Cast: Melissa George | Rachael Carpani | Liam Hemsworth
Speelduur: 99 minuten

Geschreven door Stijn Spanjer, in het kader van zijn minor ‘Schrijven in Opdracht’. Stijn studeert Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Share

2 gedachtes over “Triangle

  1. Het concept is inderdaad erg tof en lijkt heel sterk op die van Timecrimes (weet niet of je die gezien hebt, maar zo niet is dat ook een aanrader).

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.