Touch Me Not

recensie Touch Me NotIn de documentaire Touch Me Not gaat de maakster op zoek naar de emoties die bij intimiteit komen kijken. Laura, Tómas en Christian geven zich bloot. Wat wij van Touch Me Not vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Intimiteit is voor iedereen anders. Daar kun je niet omheen. In deze documentaire gaat de maakster samen met de personages op zoek naar emotie bij intimiteit. Realiteit en fictie wisselen elkaar daarbij af. Laura, Tómas en Christian geven zich daarbij bloot; letterlijk en figuurlijk. Want bij intimiteit horen vele emoties. De ene wil wel, maar durft niet en de ander doet wel, maar wil eigenlijk niet. Daarnaast moeten ze ook nog rekening houden met de ander.

Ons eindoordeel?

Ze hebben ons gewoon voor de gek zitten houden. Touch Me Not is helemaal geen documentaire, maar een film die is gefilmd alsof het een documentaire is. Je vraagt jezelf dan ook continu af wat waar is en wat niet. En dan voel je jezelf als kijker dus wel een beetje in je hemd gezet.

En juist dat laatste zorgt ervoor dat de film uitdagend is. Controversieel kun je het zelfs noemen. De film won zelfs de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn. We vinden Touch Me Not een prima film, maar zo goed ook weer niet.

Filmisch zal de film ook wel bijblijven. Een mooie stijl met een licht blauw laagje eroverheen. Ook het gebruik van de juiste muziek zorgt voor het extra uitdagende. Wat je hoort en ziet gaat ook niet altijd samen.

Touch Me Not daagt de kijker uit. Wat is echt en wat niet? Het roept vragen op en aan jou als kijker om die vragen ook aan jezelf te stellen. De film houdt dan ook een spiegel voor. Een hele grote.

Regie: Adina Pintilie
Cast: Laura Benson | Tómas Lemarquis | Christian Bayerlein
Speelduur: 125 minuten

Share

2 gedachtes over “Touch Me Not

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.