Torso

recensie Torso

De korte documentaire Torso gaat over Axel, die wat te bewijzen heeft aan zijn twee zoons. Hij begint met bodybuilding, voor dat beetje trots wat hij in hun ogen wil zien. Wat wij van Torso vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Axel heeft een verleden waar hij niet trots op is. Om opnieuw te beginnen, en om zich voor zijn zoons Caine en Montell te bewijzen, start hij met bodybuilding, waarbij discipline erg belangrijk is. Doel is zijn zoons trots op hem te laten zijn. Vraag is of dat op deze manier wel reëel is.

Ons eindoordeel?

Wat als je vader er eigenlijk nooit was, maar nu wel wilt dat jij er bent? Die worsteling zien wij in Torso. Natuurlijk het blijft je vader, maar ergens zie je de twee zoons twijfelen, net als de vader zelfs. Liefde is er, zeker, maar voor wie doen ze het? Niet voor zichzelf als je het ons vraagt. Ze doen het voor elkaar. En ondanks de tegenslagen in het verleden doen ze dat toch alle drie. Je kunt dan wel spreken van onvoorwaardelijke liefde.

Eenzaamheid is ook wel een dingetje. Het lijkt erop dat Axel niemand meer om zich heen geeft behalve zijn twee zoons (Montell kun je kennen als winnaar van Hollands Next Top Model in 2017). Vooral die laatste scène is pijnlijk om te zien. Alleen wachten op de uitslag, waarbij je al weet dat je niet gewonnen hebt. Zittend op een bankje, met mensen om je heen, maar toch alleen. Je kunt doelen hebben in het leven, maar met zo een verleden is het misschien beter om er voor je zoons te zijn, in plaats van dat je andersom verwacht. Dat is goed verwerkt in deze zwart-wit documentaire.

Torso gaat over onvoorwaardelijke liefde. Liefde die helemaal niet vanzelfsprekend is en die Axel misschien niet eens verdient. Des te pijnlijker is het om te zien dan Axel toch verwacht dat zijn twee zoons er voor hem zijn. Why? Om de eenzaamheid tegen te gaan. Pijnlijk om te zien.

Deze documentaire maakt deel uit van Teledoc Campus.

Regie: Olivier S. Garcia
Cast: Axel van Leijen | Caine van Leijen | Montell van Leijen
Speelduur: 25 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.