Tomboy

recensie Tomboy

De Franse dramafilm Tomboy gaat over de 10-jarige Laure. Laure is een meisje, maar wil liever een jongetje zijn. Als ze verhuizen doet ze zich dan ook voor als een jongetje. Zou iemand het doorhebben? Wat wij van Tomboy vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De 10-jarige Laure voelt zich eigenlijk altijd onbegrepen. Wanneer ze verhuizen, komt ze Lisa tegen, die eigenlijk meteen denkt dat ze een jongetje is. Laure besluit hier in mee te gaan en doet zich vanaf dan voor als een jongetje. Michaël om precies te zijn. Zou ze/hij zijn geheim wel vol kunnen houden?

Ons eindoordeel?

Tomboy is het perfecte voorbeeld van jezelf niet kunnen uiten. Niet tegenover je nieuwe vriendjes, maar zeker ook niet tegenover je ouders. Want stel je toch eens voor dat ze erachter komen dat je liever ‘anders’ bent! De gehele film is dan ook een worsteling voor Laure en haar ouders, en dan met name haar moeder. Een onderwerp dat misschien wel te vaak onbesproken is, maar zeker niet onbesproken zou moeten zijn. Want maakt het uit of je jongetje, meisje of wat dan ook bent? Nee toch. Tomboy emotioneertraakt je en blijft nog wel even in je hoofd hangen. Dat alles met dank aan het briljante scenario.

Regisseur: Céline Sciamma
Cast: Zoé Héran | Malonn Lévana | Jeanne Disson
Speelduur: 84 minuten

Share