Tom Adelaar

recensie Tom AdelaarDe korte dramafilm Tom Adelaar gaat over Sharif. Hij wordt verkoper, maar komt erachter dat hij met zijn naam niet veel verkocht krijgt. Hij besluit zijn naam te veranderen. Wat wij van Tom Adelaar vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Sharif is een beetje jaloers op zijn goede vriend, die als verkoper werkt en daar ontzettend rijk mee is geworden. Sharif besluit daar ook te gaan werken. Alleen hoe combineer je dat met je studie? En als dan je dan ook niets blijkt te verkopen door je naam, dan moet je wel even gaan nadenken. Hij besluit een andere naam aan te nemen, ten behoeve van de verkoop en dus zijn eigen inkomen. Maar is hij nog wel zichzelf?

Ons eindoordeel?

Je afkomst moet je nooit verloochenen. Vroeg of laat kom je jezelf dan tegen. In Tom Adelaar (nummer drie van de zes van de One Night Stand films), is dat niets anders. Een ietwat popiejopie film met een boodschap. Het is ook niet zo dat de film popiejopie is, maar het verhaal zelf. We leven inmiddels in een maatschappij waar geld een, in onze ogen, te grote rol speelt. Zo ook in de ogen van de makers van deze film. De boodschap kan namelijk niet duidelijker zijn.

Op acteergebied hebben we niets te klagen. Yannick Jozefzoon speelt goed en groeit in zijn rol tijdens de film. Eigenlijk heeft hij ook gewoon twee rollen. Eén voor als hij thuis is en één op zijn werk. Van Chris Peters weten we inmiddels wel dat hij kan acteren. Zo ook in deze film. De film pakt ons alleen niet genoeg. We krijgen net te weinig informatie om echt de situatie van Sharif (aka Tom Adelaar) echt te begrijpen en dus meer gevoel bij hem te krijgen Een langere film zou dat probleem voor ons kunnen verhelpen. Maar dat is lastig, aangezien het een korte film is..

Tom Adelaar drukt je met de neus op de feiten. Zowel wat betreft je afkomst, als de maatschappij waarin we leven. Money, money, money…

Tom Adelaar is hier terug te kijken.

Regie: Gonzalo Fernandez
Cast: Yannick Jozefzoon | Chris Peters | Manoushka Zeegelaar Breeveld
Speelduur: 50 minuten

Share

Een gedachte over “Tom Adelaar

  1. Ik zag erg veel overeenkomsten met andere films, maar kon de Surinaamse toevoeging wel waarderen. Ben het er mee eens dat hij waarschijnlijk iets beter uit de verf zou zijn gekomen als hij wat langer zou zijn geweest.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.