To Leslie

recensie To Leslie

Waardering: 2 uit 5.

De dramafilm To Leslie gaat over een alleenstaande moeder die de loterij wint. Voor ze het weet is ze niet alleen al haar geld kwijt, maar ook de geliefden om haar heen. Wat wij van To Leslie vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De alleenstaande Leslie kan haar geluk niet op als ze de loterij wint. Dat geluk is van korte duur, want al snel heeft ze al haar gewonnen geld verbrast. Dat is niet het enige dat ze kwijt is, want ook al haar dierbaren zijn uit haar leven verdwenen. Haar charmes zorgen ervoor dat ze overeind blijft, maar als die haar ook niet meer helpen, is het tijd voor verandering. Het is tijd om haar leven weer op de rit te krijgen.

Ons eindoordeel?

To Leslie is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Je kunt de film dus ook zien als een waarschuwing. Geld maakt niet gelukkig! Oké, oké, misschien wel gelukkiger, maar het gaat erom dat je je afkomst niet verloochent. De poen moet niet het belangrijkste zijn in je leven, hoeveel je ook hebt. Rijkdom zit hem in de mensen om je heen en levenservaringen die je maken tot wie je bent.

De bedoeling is dat je meeleeft met de losbandige Leslie. Doe je dus niet. Iemand die zo met haar leven omgaat, krijgt geen medeleiden van mij. Met name het eerste uur is te clichématig, waarbij je het plot op een bierviltje kunt uitschrijven.

De acteerprestaties zijn prima, waarbij Andrea Riseborough er bovenuit steekt. Ze vult haar rol goed in als uitgemergelde en niet bepaald aantrekkelijke verslaafde. Het tweede uur van de film is gelukkig sterker. Nog steeds clichématig en op het einde afgeraffeld, maar je krijgt in ieder geval wat meer waardering voor haar. Dat laatste mede door de mensen waar ze zich mee in mengt, in een afgelegen dorp. Het is bijna ieder voor zich, op een enkeling na, die niet teveel veroordeelt. De voorspelbaarheid blijft echter, waardoor deze crowdpleaser op het einde van de rit helaas onbevredigend aanvoelt, ondanks dat het verhaal is gebaseerd op de waarheid.

In To Leslie zien we een prima acteerprestratie in een verder onbevredigende crowdpleaser. Een te clichématig verhaal, ook al is dat verhaal gebaseerd op de waarheid.

Regie: Michael Morris
Cast: Andrea Riseborough | Marc Maron | Allison Janney
Speelduur: 120 minuten
Releasedatum: 9-3-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.