Time Trial

Recensie Time Trial

In de documentaire Time Trial volgen we David Millar aan het einde van zijn wielercarrière. Dat het einde er aankomt is duidelijk. Het lichaam wil niet meer, maar wat als de geest nog wel wil? Wat wij van Time Trial vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

David Millar is een voormalig wielrenner en vooral begenadigd tijdrijder. Aan het einde van zijn carrière wil hij er nog alles uithalen wat erin zit. Maar hoe doe je dat als je lichaam eigenlijk zegt dat dat niet meer lukt? We volgen David haast overal. Op de fiets, tijdens de Tour de France, in de volgauto, op zijn hotelkamer, echt bijna overal. 

Ons eindoordeel?

Kan deze documentaire in onze lijst van onze 10 beste films en documentaires over wielrennen? Hij zou zeker niet misstaan. Wat zo mooi is, is dat de documentaire verder kijkt dan puur en alleen wielrennen. De maker is meer geïnteresseerd in de mens dan in de wielrenner. Want de mens is uiteindelijk degene die bepaalt of de wielrenner nog wel kan presteren. Naast dat we meer over de doorzetter David Millar zelf komen te weten, is het ook leuk om een kijkje in het peloton te krijgen. Wat er onderweg gebeurt bijvoorbeeld, als ze niet willen dat er een ontsnapping komt. Hilarisch. Op de huid gefilmd, prachtige beelden en emoties genoeg. Wielrennen kost energie, maar naar Time Trial kijken geeft je energie. Stoempen maar!

Regie: Finlay Pretsell
Cast: David Millar | Thomas Dekker
Speelduur: 82 minuten

Share

Een gedachte over “Time Trial

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.