Tigers Are Not Afraid

recensie Tigers Are Not Afraid

De thriller en dramafilm Tigers Are Not Afraid gaat over de 10-jarige Estrella. Zij gaat samen met weeskinderen de strijd aan met een drugsbende, die ook nog één van hen heeft ontvoerd. Wat wij van Tigers Are Not Afraid vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

De 10-jarige Estrella leeft in Mexico tussen het vele drugsgeweld. Ze krijgt drie wensen om te overleven. Die wensen gebruikt ze samen met weeskinderen die door de drugsbendes wezen zijn geworden. Als een drugsbende de jongste van de wezen ontvoeren, trekt Estrella erop uit om hem te bevrijden. Daarbij gebruikt ze haar wensen en haar fantasie. Want met fantasie kom je ook al een heel eind.

Ons eindoordeel?

Als Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, The Shape of Water) fan van je film is, dan doe je het goed. En laat Guillermo nu net fan zijn van Tigers Are Not Afraid. Hij vond het zelfs één van de beste films van 2017 – de film komt in ons land pas in 2019 uit. Dan weten we in ieder geval al zeker dat het met het fantasie-gedeelte in deze film wel goed zit.

En of dat goed zit. Een sprookje waarin de waarheid wel verdomd dichtbij komt. En niet zomaar een sprookje. Nee, een donker sprookje dat verre van geschikt is voor kinderen. Dat is gelijk ook zo knap aan deze film. Want hoe laat je kinderen kinderen zijn, maar wil je ook je punt duidelijk maken. Regisseuse Issa López slaagt daar zeer duidelijk in. De strijd aangaan tegen de drugsbendes door gebruik te maken van je fantasie in combinatie met dus die harde werkelijkheid. Want het is dan wel een sprookje, maar dagelijks gebeuren dit soort dingen in Mexico. Niemand is veilig. Ook kinderen niet!

En hoeveel kracht kinderen halen uit door simpelweg hun fantasie te gebruiken blijkt ook maar weer. Tijgers zijn geweldig machtige dieren die angst inboezemen. Jezelf spiegelen aan zo een tijger om stoerder te zijn dan je daadwerkelijk bent is dan soms nodig, ook al kan dat wat tijd en moed kosten. Het einde is wat dat betreft prachtig.

Tigers Are Not Afraid is een donker sprookje dat zeker niet geschikt is voor kinderen. Een sprookje ook waar fantasie en werkelijkheid wel verdomd dicht bij elkaar komen. De regisseuse maakt haar punt dan ook meer dan duidelijk. Geslaagde film dus!

Regie: Issa López
Cast: Juan Ramón López | Paola Lara | Hanssel Casillas
Speelduur: 83 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.