Tiger Stripes

recensie Tiger Stripes

Waardering: 2.5 uit 5.

De fantasy en dramafilm Tiger Stripes gaat over de opgroeiende Zaffan. Haar lichaam is aan het veranderen, iets wat ze tevergeefs probeert te verbergen voor haar omgeving. Wat wij van Tiger Stripes vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Zaffan is de durfal van haar vriendengroep. Jong als ze nog is, gaat ze bijna iedere uitdaging aan. De belangrijkste uitdaging is het ouder worden en haar veranderende lichaam. Angstvallig probeert ze die veranderingen te verbergen voor haar omgeving, maar slaagt daar niet in. Iedereen ziet haar veranderen in iemand die ze niet meer leuk vinden. Zaffan moet haar nieuwe ik accepteren, maar daar hoort ook bij dat ze een monster is.

Ons eindoordeel?

Pak van tevoren genoeg rust, anders val je in slaap bij Tiger Stripes. Vermoeidheid is namelijk dodelijk tijdens deze film. Spanningsloos is dan ook wat hij is, in tegenstelling tot wat men je wil laten geloven.

Het punt is namelijk snel duidelijk, dat de makers willen maken. Een goed punt overigens, want ongesteldheid is op veel plekken in de wereld nog steeds een taboe. Zeker als je jong bent en al zo onzeker kunt zijn, kan het zorgen voor een extra onzekerheid. In deze film is het een beest. Nu moet ik zeggen dat ik een man ben, dus niet objectief kan zijn, maar het gaat wat ver om ongesteldheid als beest neer te zetten. Doorbreek je daarmee een taboe of maak je dat taboe juist groter? Vrouwen zullen deze film naar alle verwachting dan ook veel beter begrijpen. Verbeter me ook vooral, als ik het fout zie.

De special effects zijn leuk bedacht, maar komen wel wat goedkoop over. Net als het acteerwerk, want dat is ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Al die ingrediënten samen zorgen voor een onvoldoende. Aan de tekentafel leuk bedacht, maar in de praktijk werkt het minder goed. Al is de tijger als tegenhanger dan wel weer sterk.

Tiger Stripes is aan de tekentafel leuk bedacht, maar werkt in de praktijk minder goed. Spanningsloos, ondanks het beest. En versterken ze het taboe niet, in plaats van het te doorbreken. Daarnaast komen de special effects goedkoop over en is het acteerwerk ook niet bijster goed.

Regie: Amanda Nell Eu
Cast: Zafreen Zairizal | Deena Ezral | Piqa
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum: 11-4-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.