Tiempo Compartido

recensie Tiempo Compartido

De dramafilm Tiempo Compartido gaat over Pedro en zijn gezin. Ze gaan samen naar een tropisch paradijs. Eenmaal daar aangekomen is het eerder een nachtmerrie dan een paradijs. Wat wij van Tiempo Compartido vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Pedro gaat met zijn gezin op vakantie naar een tropisch paradijs. De villa blijkt echter dubbel te zijn geboekt. Ze moeten de villa delen met een ander gezin. Pedro is het hier alleen totaal niet mee eens. Ondertussen speelt er bij het personeel ook het één en ander. Is de vakantie van Pedro nog te redden?

Ons eindoordeel?

Hoe een best wel grappige film als Tiempo Compartido toch wel heel serieus te nemen is. Want laten we onszelf niet teveel leiden door wat we zien en daarmee ook willen? En wat is echt én wat is niet echt? Jezelf af en toe de vraag stellen hoe dat alles wat je wilt tot stand komt is helemaal geen overbodige luxe.

Pedro is wat dat betreft het perfecte voorbeeld. Hij verwacht veel van anderen en hoe dat tot stand komt maakt niets uit. Hij geeft zichzelf daardoor niet eens de ruimte om te ontspannen en te genieten. Dat de rest dat wel doet ziet hij niet of wil hij niet zien. Alleen maar om te krijgen waar hij ‘recht’ op heeft. Aan de andere kant is het bedrijfsleven ook niet loepzuiver. Iedereen wil het beste eruit halen. Of dat nu een top vakantie is tegen een bodemprijs, of het verkopen van een vakantievilla. Aan eigengewin doet eigenlijk iedereen wel aan.

Een goede leerschool wat dat betreft. Tiempo Campartido drukt ons op een heel subtiele maar ook haast satirische manier met de neus op de feiten. De manier van filmen is daarbij ook het benoemen waard. Strakke beelden met fraaie kleuren, passend bij de sfeer van de film.

Regie: Sebastián Hofmann
Cast: Luis Gerardo Mendez | Cassandra Ciangherotti | Miguel Rodarte | R.J. Mitte
Speelduur: 96 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.