Thunder Road

recensie Thunder Road

De tragikomedie Thunder Road gaat over Jim, die meer verlies meemaakt dan hij eigenlijk aankan. Een zenuwinzinking dreigt. Wat wij van Thunder Road vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Jim hield van zijn moeder, zoveel is wel duidelijk als de film start op de begrafenis van zijn moeder. Naast dat verlies heeft hij te maken met nog meer verlies. Zijn vrouw is een jaar geleden al bij hem vertrokken en nu dreigt hij ook nog eens de voogdij over zijn dochter te verliezen. Dit alles heeft ook nog eens effect op zijn werk als politieagent. Een zenuwinzinking dreigt!

Ons eindoordeel?

Hè, verdomme, wat is Thunder Road een tegenvaller zeg. Goede verhalen gehoord, maar voor ons simpelweg geen succes. In tegenstelling tot velen anderen vonden wij het geen grappige film. Waar dat aan ligt? Dat is altijd de vraag natuurlijk, want ook film kijken blijft toch een momentopname.

Voor de duidelijkheid, wij waarderen het altijd heel erg als met een klein budget een film wordt gemaakt. Dat is bij Thunder Road niets anders. Een film die het moest hebben van crowdfunding. Dat je dan toch een film van 92 minuten kunt maken vinden wij knap. Dan moet je inventief zijn, iets waar ook zeker sprake van is in deze film. zo is Jim Cummings naast de regisseur ook de hoofdrolspeler. Op hem niets aan te merken, maar de rest van de cast is erg matig. Cummings staat centraal en kan excelleren, daar waar de rest er maar bijhangt. Dat verschil was voor ons te groot.

Het verhaal zelf is zeker een verhaal met potentie. Wat betreft de uitwerking vonden wij het minder. Verwacht dan ook geen alledaagse film. Het is eerder een satirische film over verlies. Verlies kennen we allemaal wel en iedereen gaat er anders mee om. Wat dat betreft slaagt deze film daar heel goed in, om dat duidelijk te maken.

Thunder Road is een film die wij tegen vonden vallen. Niet onze humor en Jim Cummings stond wat betreft het acteerwerk op eenzame hoogte, waardoor hij de rest ondersneeuwde en dit ten koste ging van de film.

Regie: Jim Cummings
Cast: Jim Cummings | Kendal Farr | Nican Robinson | Chelsea Edmundson
Speelduur: 92 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.