Three Generations

recensie Three Generations

De Amerikaanse dramafilm Three Generations gaat over de 16-jarige Ray. Ray is eigenlijk een meisje, maar wil een jongen zijn. Samen met zijn familie – alleen maar vrouwen – wil hij de transitie doorzetten, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Wat wij van Three Generations vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Ray is een meisje die zich een jongen voelt en wil die transitie ook doorzetten. Haar vader is al heel lang niet meer in beeld en samen met haar alleenstaande moeder woont ze bij haar oma en haar vriendin. Moeder is akkoord, maar oma heeft zo haar twijfels, net als haar vader, die toch nog zeggenschap heeft.

Ons eindoordeel?

Hulde aan de regisseuse. Nog meer hulde aan de schrijvers. Hulde aan de acteurs en actrices (met name Elle Fanning) en hulde aan alles in een aan deze film. Wat ons betreft is Three Generations gewoon een meesterwerk. Je lacht, laat een traan, hoort goede muziek, ziet de perfecte setting, ziet het spelen met licht, en niet geheel onbelangrijk, het overbrengen van het gevoel van beeld naar kijker gaat naadloos. Wat je ziet, voel je als kijker ook echt. Geen fratsen. Niet rechtlullen wat krom is. Gewoon de realiteit, ook al is het onderwerp niet echt alledaags te noemen. De discussies en ruzies in de familie dan weer wel. We kunnen verder lullen wat we willen, maar Three Generations moet je gewoon zelf gaan zien.

Regie: Gaby Dellal
Cast: Naomi Watts | Elle Fanning | Susan Sarandon | Linda Emond
Speelduur: 92 minuten

Share