This Must be the Place

recensie This Must be the Place

De komische dramafilm This Must be the Place gaat over een oude rockster genaamd Cheyenne. Nadat zijn vader overlijdt, gaat hij achter een Nazi-beul aan, waar zijn vader al zo lang naar opzoek was. Wat wij van This Must be the Place vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Cheyenne is een bekende rockster van vroeger, die al een tijdlang niet meer optreedt. Amerika is hij ontvlucht naar Ierland, om maar te ontkomen aan zijn Joodse familie. Als zijn vader doodgaat, ontkomt hij er niet aan. Hij moet terug. Als vervolgens blijkt dat zijn vader toch meer om hem gaf dan gedacht, gaat Cheyenne achter de Nazi-beul aan, waar zijn vader al zo lang achter aanzat. Zal hij hem vinden?

Ons eindoordeel?

Wij hebben ons krom gelachen om het lachje van Cheyenne in This Must be the Place. Ook om de humor in deze film, maar het meest om het lachje. Een heerlijke film waarin ook muziek een prominente en goede rol speelt. De muziek is een echte aanvulling. Ook de zoektocht is mooi in beeld gebracht, waarbij de gebreken van Cheyenne niet onderbelicht blijven. Een grote film in het klein zijn, met formidabel acteerwerk van Sean Penn. This Must be the Place is een heerlijke roadmovie die de de nodige dosis energie geeft.

Regie: Paolo Sorrentino
Cast: Sean Penn | Frances McDormand | Harry Dean Stanton
Speelduur: 118 minuten

Share

Een gedachte over “This Must be the Place

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.