The Wretched

recensie The Wretched

De thriller en horrorfilm The Wretched gaat over tiener Ben, die geen gemakkelijke zomervakantie heeft. Vrienden maakt hij niet en de buurvrouw lijkt bezeten door een heks. Wat wij van The Wretched vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Ben is geen makkelijke tiener. Zijn ouders zijn gescheiden, dus misschien dat dat er iets mee te maken heeft. In de zomervakantie gaat hij naar zijn vader. Echt een vakantie is het niet voor hem, want hij moet werken in de haven en vrienden maken wil hij ook niet en de vriendin van zijn vader vindt hij ook niet leuk. Een echte puber dus! Als klap op de vuurpijl blijkt de buurvrouw bezeten door een eeuwenoude heks. Maar ja, dat geloofd niemand natuurlijk, dus gaat Ben zelf actie ondernemen.

Ons eindoordeel?

Deze film doet denken aan The Lost Boys en Stranger Things, zo hebben wij ons laten vertellen. De eerste is een klassieker uit de jaren 80 die wij niet kennen en de tweede is natuurlijk de immens populaire serie van Netflix. Maar lijkt deze film daar eigenlijk wel op, want het is best gevaarlijk om een dergelijke vergelijking te maken.

Simpel gezegd, nee. Raakvlakken zijn er, maar die serie en deze film vegelijken is als appels met peren vergelijken. Wij vinden het verhaal te mager, op het kinderlijke af en een welbekend horrorplot werkt ook niet mee. Wij zijn uiteindelijk ook niet de doelgroep. De juiste doelgroep bevindt zich, denken wij, eerder in de leeftijd tussen 16 en 30 jaar. Al zullen de nog jongere kinderen deze lightversie van horror misschien nog wel het spannendste vinden. Maar ja, het is een film vanaf 16 jaar, dus die mogen hem niet zien.

Het ontbreken aan spanning, die je zo graag ziet en voelt bij een horrorfilm, is het grootste gemis. Daarvoor is het verhaal dus te simpel. Bijna alle bekende horrortrucjes zijn ook van stal gehaald. Er zijn overigens ook goede dingen te vermelden, want de subtiele verwijzing naar The Wizzard of Oz is leuk en het einde toch best goed bedacht. Laatste puntje van kritiek dan. Die verrekijker, moest dat echt? Een goede bril of lenzen zou wonderen doen.

The Wretched is duidelijk een horrorfilm die niet aan ons is besteed. We vonden het verhaal te mager en de welbekende horrortrucjes zijn ook niet zo spannend meer. Misschien zijn wij dan ook niet de doelgroep en zullen tieners deze film beter kunnen waarderen.

Regie: Brett Pierce | Drew T. Pierce
Cast: John-Paul Howard | Piper Curda |Azie Tesfai | Jamison Jones
Speelduur: 95 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.