The Wild Goose Lake

recensie The Wild Goose Lake

De dramafilm en crime The Wild Goose Lake gaat over Zenong, die met de hulp van een prostituee op de vlucht is voor zijn eigen bende en de politie. Er is namelijk tipgeld voor hem uitgeloofd. Wat wij van The Wild Gooselake vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Zenong Zhou is een bokser die net uit de gevangenis is. Waarom dat is, is niet duidelijk, maar wel is duidelijk dat hij is aangesloten bij een bende. Die bende steelt motoren. Rivaliteit is er onderling ook, wat niet echt slim is met de politie die op je hielen zit. Wat heet, per ongeluk vermoordt Zenong Zhou een politieagent, waardoor de politie tipgeld uitlooft voor de vangst van Zenong. Zijn eigen bendeleden vinden dat ook wel fijn, want geld is geld. Een kloptjacht van twee kanten begint dus, waarbij Zenong hulp krijgt van Aiai Liu, die prostituee is.

Ons eindoordeel?

The Wild Goose Lake was toch echt wel een film waar we ontzettend naar uitkeken. Hij deed het goed op het filmfestival van Cannes, maar nog veel belangrijker, het verhaal sprak aan. Jammer dat de film dan toch wat tegenviel.

In onze ogen weet de filmmaker niet altijd de juiste keuzes te maken. Of weet hij geen keuzes te maken. Je krijgt zo veel informatie op je af, dat je op een gegeven moment niet meer weet wie wie is en wat wat is. Daardoor komt de film rommelig over.

Spanning zit er zeer zeker in en als het om compositie gaat, zijn we ook enthousiast. De vele acteurs en actrices zijn ook goed gecast, maar nogmaals, het waren er zoveel. Als je bloed en geweld kunt waarderen, dan zit je ook goed (wij letten tegenwoordig altijd op als we door een tunnel rijden). Niet teveel, maar dat wat je ziet is best grof. Wij kunnen dat best wel hebben. Het gaf ook echt een meerwaarde aan een film waarin maffioso de wet lijken uit te maken. Overigens is het ook wel een echte crime, zoals je die mag verwachten, met jagers en een prooi.

The Wild Goose Lake viel ons wat tegen. Een film die zeker prima te noemen is, maar door de hoeveelheid informatie die je om de oren vliegt, niet altijd even goed te volgen is. Spannend is het zeker, al weet je eigenlijk wel waar het verhaal naartoe gaat.

Regie: Diao Yinan
Cast: Fan Liao | Lun-Mei Kwei | Hugh Hu
Speelduur: 113 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.