The Wall

recensie The Wall

De Amerikaanse thriller The Wall gaat over twee soldaten in Irak. De ene ligt zwaargewond op de grond, terwijl de andere achter een muur schuilt en op zoek gaat naar de sniper die ze heeft beschoten. Wat wij van The Wall vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Sergent Locke en luitenant Hobbs zitten in een lastig parket. Op een missie in Irak komen ze in aanraking met een sniper. Hobbs is geraakt en ligt hulpeloos op de grond, terwijl Locke achter een muur schuilt en op zoek gaat naar de sniper die ze heeft beschoten: Juba. Zal hij hem vinden en kunnen uitschakelen?

Ons eindoordeel?

Wat heb je nodig een film spannend te maken? Twee soldaten, één sniper en een muur. Meer niet. The Wall slaagt daar dan ook met vlag en wimpel in. Zelfs op de momenten dat hij voorspelbaar is, is hij nog spannend. Ook zie je dat een filmproductie niet altijd tot in de miljoenen hoeft te lopen. Simpel, maar toch effectief. Oké, het scenario had op sommige momenten misschien iets diepgaander en meer uitgewerkt – lees: de gesprekken tussen Locke en Juba – kunnen zijn, en het acteerwerk van een wat hoger niveau, maar origineel is The Wall wel. De film is in ieder geval net wat anders dan soortgelijke oorlogsfilms die zich afspelen in oorlogsgebied. Van begin tot eind!

Regisseur: Doug Liman
Cast: Aaron Taylor-Johnson | John Cena | Laith Nakli
Speelduur: 90 minuten

Share

2 gedachtes over “The Wall

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.