The Violin Teacher

The Violin Teacher

The Violin Teacher is een Braziliaanse en op waarheid gebaseerde film over een talentvolle violist die, na een mislukte auditie, leraar wordt van een groepje ongedisciplineerde studenten. Wat we van deze The Violin Teacher vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Laerte is een talentvolle violist, maar redt het niet tot in het symfonieorkest van São Paolo. In plaats daarvan gaat hij lesgeven in één van de vele favela’s. Zijn leerlingen kunnen nog niet veel, zijn ongedisciplineerd en zijn soms kleine criminelen. Laerte moet het vertrouwen van de leerlingen zien te winnen om ze uiteindelijk klaar te stomen voor een belangrijk concert. Zal het hem lukken?

Ons eindoordeel?

Klassieke muziek en de favela’s, dat gaat niet samen. Toch wel! The Violin Teacher raakte geregeld de gevoelige snaar bij ons bij het horen van de prachtige muziek. Het scenario is goed, minder goed uitgewerkt, maar gelukkig niet zo zoetsappig als vele vergelijkbare Hollywoodfilms. Misschien duurt de film net te kort om de personages goed genoeg te leren kennen. Daardoor kun je je als kijker moeilijk inleven. Maak de film een half uurtje langer en je hebt meer dan een goede film. Nu is The Violin Teacher slechts een film die het kijken waard is, maar niet uitblinkt.

Regisseur: Sérgio Machado
Cast: Lázaro Ramos | Kaique de Jesus | Elzio Vieira
Speelduur: 102 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.