The Undoing

recensie The Undoing

De misdaad- en dramaserie The Undoing gaat over Grace en Jonathan. Hun huwelijk komt onder druk te staan na de dood van de moeder van een schoolgenoot van hun zoontje. Wat wij van The Undoing vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Grace is een succesvolle psychologe die een meer dan goed leventje heeft. Haar man Jonathan is een kinderoncoloog en hun zoontje is alles wat ze wensten in hun leven. Als de moeder van een schoolgenootje van hun zoon overlijdt, komt de politie al snel uit bij hun gezin. Want zowel Grace als Jonathan lijken dingen te verbergen voor de politie, maar ook voor elkaar.

Ons eindoordeel?

Ik heb mij een beetje laten foppen door de miniserie The Undoing. Hij leek mij spannend, maar dat was hij eigenlijk nergens. En om eerlijk te zijn zie ik Nicole Kidman altijd als Nicole Kidman. Datzelfde geldt voor Hugh Grant. Nee, die zie ik niet als Nicole Kidman. Die zie ik als Hugh Grant. Op de een of andere manier kan ik ze nooit al te serieus nemen als ze een rol aannemen. Ze blijven in mijn ogen zichzelf. Dat werkt dus niet echt mee.

Ik moet wel eerlijk zijn dat het verhaal mij meerdere malen op het verkeerde been zette. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat de serie toch nog een krappe voldoende van mij kreeg. De uitvoering is alleen waar ik mij aan ergerde. Misschien eigenlijk ook wel aan de setting. Mensen met geld die kunnen nu eenmaal meer. Hoe hautain kun je zijn. En dat wereldje is niet mijn wereldje. En een bijdehandse advocate speelt ook een rol. Tering, wat een eigenwijze vrouw zeg. In plaats van dat ze haar werk goed doet, is ze alleen maar zijdelings advies aan het geven en haar persoonlijke mening aan het verkondigen. Die komt even van een koude kermis thuis – wel goed geacteerd overigens, door Noma Dumezweni.

Net als ik dus, want het einde vond ik ook al zwakjes. Al schijnt er een gerucht te zijn dat er nog een tweede deel komt. Dan moet er toch het een en andere veranderen, wil ik die nog een kans geven. Te beginnen bij de cast, maar ja, dat gaat moeilijk. Of alleen de zoon en dan tien jaar later. Dat zou top zijn, want het zoontje (Noah Jupe) acteerde wel vol overtuiging.

Wat zei ik ook alweer, een krappe voldoende? Als ik mijn recensie zo terug lees dan verdient The Undoing die bij nader inzien toch niet. Een onvoldoende dus. Jammer, want het verrassingseffect is er wel degelijk, maar het is de uitvoering en het hautaine waar ik mij aan stoorde.

Regie: Susanne Bier
Cast: Nicole Kidman | Hugh Grant | Noah Jupe | Donald Sutherland
Speelduur: 1 seizoen | 6 afleveringen
Releasedatum:
25-10-2020

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.