The Umbrella Academy

recensie The Umbrella Academy

De sciencefiction en actieserie The Umbrella Academy gaat over zeven geadopteerde broers en zussen, die gezamenlijk de Apocalyps moeten zien te voorkomen met hun superkrachten. Wat wij van The Umbrella Academy vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Hoe voorkom je een Apocalyps? Heel simpel, je verzamelt al je broers en zussen en redt de wereld met je uiteenlopende superkrachten. Alleen dienen deze zeven geadopteerde broers en zussen, die allen op dezelfde dag geboren zijn, wel af te rekenen met ’the commission’. Die laatste instantie staat onder leiding van de The Handler en heeft als doel om alles te laten verlopen zoals gepland. En daar mag niemand tussen komen, ook niet de superhelden van The Umbrella Academy.

Ons eindoordeel?

We kunnen ons niet heugen wanneer we voor het laatst zo genoten hebben van een serie. The Umbrella Academy is de naam van die toegankelijke, grappige en actievolle serie, die wel pas vanaf 16 jaar en ouder te zien is. Niet raar, want er wordt best wel wat in gemoord en die beelden zijn best bloedig.

Na een aflevering waren we al overstag. De serie heeft dan ook perfect de goede dingen afgekeken van andere films en series. Wij herkenden uiteraard X-Men (de zeven ‘superhelden’), maar ook Harry Potter (Vanya tegen ’the commission’), Back to the Future (tijdreizen), Men in Black (de slechteriken in pak in dienst van ’the commision’), Heroes (wederom de zeven ‘superhelden’), Planet of the Apes (butler Pogo), Cast Away (de pop van Number Five), No Country For Old Men (openen deur door de slechterikken) en The X-Files (the truth is out there). En dan missen we er waarschijnlijk nog veel meer.

Leuk ook hoe iedere aflevering start, met het logo van de academie. Klein detail, maar ook dat maakt een serie. Daarnaast is de soundtrack ook het benoemen waard. De juiste muziek bij de juiste scènes. En zowel seizoen 1 als twee zijn ook nog maatschappij kritisch. Seizoen twee zelfs nog meer. Perfect als je het ons vraagt, juist in deze tijden. Gelijkheid is zo belangrijk. Overigens vonden we de cliffhanger van seizoen 1 heel goed. Van seizoen 2 ook, maar de laatste aflevering an sich viel wel tegen. Ow en verwacht plottwists, veel plottwists.

Wij hebben ontzettend genoten van The Umbrella Academy. Een serie bomvol actie en humor. Een serie die ook de goede dingen van veel bekende films en series heeft gekopieerd. Slim gedaan, want de serie is verdomd verslavend.

Regie: 8 regisseurs en regisseuses
Cast: Elliot Page | Tom Hopper | David Castañeda | Emmy Raver-Lampman | Robert Sheehan | Aidan Gallagher | Justin H. Min | Kate Walsh
Speelduur: 2 seizoenen (10 x 45 minuten)

Share